Analyysi: Sportin juhlakauden tavoitteena on pudotuspelit

LIIGA / Artikkeli
Sportin viime kausi oli pudotuspelipaikkaa vaille onnistunut.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Sport on kokenut muutoksia joka osa-alueella valmentajistoa lukuunottamatta. Usean kauden kotkapaidassa kiekkoilleet Olavi Vauhkonen ja Tomi Körkkö lähtivät omille teilleen sekä maalivahti Sami Aittokallio matkasi kasitietä etelään, Poriin. Heidän paikkaajikseen Sport hankki ruotsalaisen Stefan Stéenin maalille sekä Antti Erkinjuntin ja Turo Asplundin hyökkäykseen.

Huikean viime kauden kiekkoilleet Tony Sund ja Joel Kiviranta allekirjoittivat NHL-sopimukset. Heistä tosin Sund aloittanee kautensa Turussa. Kivirannan tuuraajaksi tuli Ilveksestä terävälaukauksinen Juho Liuksiala. Liuksiala ei pystynyt täysin lunastamaan potentiaaliaan tamperelaisseurassa, joten siirto Sportiin tekee nuorelle hyökkääjälle hyvää. Liuksiala ja Asplund ovat olleet edellisissä seuroissaan useaan otteeseen suorastaan piikkinä Sportin lihassa.

Pohjois-Amerikan-hankinnat Brody Sutter, Ryan Lannon, Colby Robak ja William Rapuzzi korvattiin uudella ulkomaalaismiehityksellä. Uudet kanadalaishankinnat Paul Geiger, Jared Wilson ja Chris DeSousa ovat vielä täysiä mysteerejä. Monipuolista puolustusta pakistoon tuo jo entuudestaan tuttu Steven Seigo.

Pelaajakartta Sportin pelaajakartta

VLH

Roope Talaja
Antti Kalapudas
Samu Markkula
Niko Kuiri
Jesse Paukku
Lari Heikkinen

KH

Aleksi Ainali
Turo Asplund
Chris DeSousa
Erik Riska
Santeri Haarala

OLH

Toni Kallela
Antti Erkinjuntti
Miro Lehtimäki
Aaro Vidgren
Juho Liuksiala
Eemil Erholtz

P

Niklas Nevalainen
Steven Seigo
Victor Westermarck
Juho Tommila
Paul Geiger
Jared Wilson
Valtteri Viljanen
Kristian Tuohilampi
Eemeli Ylitalo

MV

Stefan Stéen
Mika Järvinen

Valmentaja

Ari-Pekka Pajuluoma

Riittävätkö täydennykset paikkaamaan lähtijät?

Sport hankki kokoonpanoonsa myös Aaro VidgreninSamu Markkulan, Niko Kuirin ja alakertaan Kristian Tuohilammen. Kovat tehopisteet Hermeksen riveissä viime kaudella tehnyt Markkula saa ensimmäisen kunnon tilaisuutensa Liiga-jäillä, eikä varmasti jätä tilaisuuttaan käyttämättä. 

21-vuotias Kuiri toimi viime kaudella Kärppien A-junioreiden kapteenina ja teki 51 ottelussa 46 tehopistettä. Kuiri on lupaava pelaaja, joka on potentiaalinen haastaja edustuksen kokoonpanon vakiinnuttamiseen Eemil Erholzin ja Eemeli Ylitalon ohella. Viime kaudella usean ottelun edustusjoukkueessa kiekkoillut Santeri Haarala lienee jo vakiinnuttanut asemansa.

Viimeinen lukko Ruotsista

Sportin 26-vuotias maalivahtihankinta Stefan Stéen on torjunut kiekkoja Ruotsin pääsarjassa jo useamman kauden aikana, jonka aikana Sunne IK -kasvatti juhli kahdesti SHL-mestaruutta. Rooli oli lähes sementoitunut luukkuvahdin rooliin, mutta Sportin riveissä Stéen aloittanee ykkösvahtina.

Mika Järvinen on joukkueen luottomies, joka muodostaa Stéenin kanssa parivaljakon. Kaksikon harjoitusottelut ovat enteilleet hyvää yhteistyötä.

» Lähetä palautetta toimitukselle