Vaasassa sorvattiin jatkosopimuksia – Aarnio, Hanzl ja Miketinac jatkavat kotkapaidassa

LIIGA / Uutinen
Martin Hanzl (oik.) saapui vahvistamaan Sportia aivan siirtotakarajan kynnyksellä.

Kalle Miketinac, 25, ja Martin Hanzl, 30, jatkavat Sport-hyökkäyksessä ja Aatu Aarnio, 23, puolestaan kotkapaitojen puolustuksessa. Hanzl pelaa Vaasassa kevääseen 2025 saakka ja Miketinacin sekä Aarnion sopimukset on 1+1-vuotisia.

Ruotsalaishyökkääjä Miketinacille päättynyt kausi oli ensimmäinen Suomessa. Hän vakiinnutti paikkansa kolmossentterinä. Miketinac iski kauden aikana 59 ottelussa 26 (8+18) tehopistettä ja vastuuta jäällä kertyi keskimäärin hieman alle 16 minuuttia ottelua kohden.

– Olen iloinen, että Kalle oli halukas jatkamaan meillä, ja rakentamaan tulevaisuuttaan pelaajana Vaasassa. Hänen vahvat lajitaitonsa ja hyökkäyspelitaitonsa auttavat joukkuettamme tulevilla kausilla, kommentoi Sportin urheilujohtaja Herkko Koski.

Tšekkihyökkääjä Hanzl saapui Vaasaan siirtotakarajan kynnyksellä. Näin ollen runkosarjapelejä ehti kertyä vain yhdeksän ja tehopisteitä kuusi (2+4).

– Toimintaympäristö on nyt Martinille tuttu ja hän on saanut ensikosketuksensa Liigaan ja ulkomailla pelaamiseen. Uskomme, että hänen panoksensa joukkueen hyökkäyspelin kehittymisessä on merkittävä ja että hänen väläyttämänsä erinomaiset hyökkäyspelitaidot ja juonikkuus saadaan hyötykäyttöön entistä paremmin, kertoo Koski.

Naantalilaisseura VG-62:n kasvatti Aarnio saapui Vaasaan kaudelle 2022–23. Päättynyt kausi jäi kuitenkin vajaaksi loukkaantumisen takia, ja Aarnio pelasi ajoittain myös lainalla TUTOn riveissä Mestiksen puolella. 23 Liiga-ottelua tuottivat neljä maalia ja kuusi tehopistettä.

– Vammojen sävyttämän kauden jälkeen Aatu pystyy varmasti ehjän fysiikkaharjoitus kauden ja valmistautumisjakson jälkeen nostamaan omaa tasoaan entisestään. Perusvalmiudet Liigassa pelaamiseen ovat kunnossa, ja odotan että hän ottaa pelaajana seuraavat stepit niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisenkin osalta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle