Sportin kanadalaispakit Wilson ja Geiger odottavat laadukasta kiekkokautta

LIIGA / Haastattelu
Jared Wilson kehuu suomalaista kiekko-osaamista.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net

Vahvat Pohjois-Amerikan kiekko-opit saaneet Jared Wilson ja Paul Geiger saapuivat Vaasan Sportiin ilman aikaisempaa Liiga-kokemusta. Geiger siirtyi Vaasaan Italian pääsarjasta, Wilson puolestaan Pohjois-Amerikan ECHL-liigasta.

− Näkee, kuinka hyvin suomalaiset pärjäävät kansainvälisesti − jopa NHL:ssä. Liiga vaikutti hyvältä sarjalta jatkaa kehitystä, Wilson kertoo.

Geiger jatkaa suomalaisen kiekon kehumista.

− Jääkiekon laatu ja Liigan maine ovat hyvässä maineessa maailmalla. Liiga vaikutti hyvältä haasteelta minulle. Suomalaisten tekeminen on koko jääkiekossa tällä hetkellä ainutlaatuista, joten oli helppo päätös siirtyä tänne.

Kumpikin puolustaja on tuntenut olonsa mukavaksi ja tervetulleeksi Sportin organisaatiossa. Joukkueen sitoutuminenkin miellyttää kanadalaiskaksikkoa.

− Jätkät kilpailevat aina aamujäistä iltatreeneihin ja se jatkuu otteluihin asti. Se ei tunnu kytkeytyvän pois päältä missään vaiheessa, Wilson kommentoi.

− Suurin asia on se, että pelaajat haluavat todella tehdä kovaa työtä ja tulla paremmiksi. Se näkyy pukukopissa, Geiger kehuu.

Paul Geiger janoaa kehitystä Sportin paidassa.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net

Sport on pelannut jo tukun harjoitusotteluita, joista voitot ovat siunaantuneet TPS:ää, JYP:iä ja Allsvenskanin MODO:ta vastaan. Harjoituskauden hyvästä alusta huolimatta joukkueella on vielä petrattavaa.

− Ensimmäisissä otteluissa pelaajat yrittävät niin sanotusti polttaa karstat pois − kitkeä alkukankeuden ja kesän aikana tarttuneet huonot asiat pois. Sen jälkeen alkaa miettiä pelin taktista puolta. Meillä on ollut hyvä alku ja joka päivä yritämme parantaa, Geiger tuumii.

− Edistymme ja terävöidymme koko ajan, joten uskon olevamme valmiita kauden alkuun, lisää Geiger.

Molemmat pakit linjasivat, ettei sarjassa ole huonoja joukkueita, joten joka otteluun täytyy mennä sata lasissa, mikäli Sport haluaa päästä kymmenen parhaan joukkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle