Viime talven pelottava loukkaantuminen ei hidastanut Aleksi Ainalia – "Siinä olisi voinut käydä huonomminkin"

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Ainali toipui viime kauden tällistään täyteen kuntoon.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Viime kauden ikävä loukkaantuminen ei estänyt Aleksi Ainalia valmistautumasta uuteen kauteen. Viime vuosina vahvasti kehittyneen hyökkääjän tähtäin on pudotuspeleissä.

Vaasan Sportin hyökkääjä Aleksi Ainali palasi reilun kuuden kuukauden tauon jälkeen kaukaloon harjoitusottelussa Jyväskylässä. Pelihaluja Ainalilta selvästikin löytyi.

– Itselläni on ollut aika pitkä odotus siitä, kun olen viimeksi pelannut. Vielä on paljon hommia edessä, mutta pelaaminen oli kyllä hauskaa, Ainali kertoi Sportin 3–1-voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

Ainalin viime kausi päättyi jo helmikuussa vierasottelussa Tampereella, kun nuori hyökkääjä törmäsi Ilveksen tähtihyökkääjän Arttu Ruotsalaisen kanssa vakavin seurauksin.

– Siinä oli ihan mitättömän näköinen tilanne, missä törmäsin Aren kanssa. Leuka murtui, tuli aivotärähdys ja muutama hammas lähti alarivistä.

– Tietysti varsinkin sairaalassa säikähdin vähän, kun tajusin, että mitä oli tapahtunut, Ainali kertasi hänen viime kautensa päättänyttä tilannetta.

"Haluaisin pelata Vaasassa pudotuspelejä"

Osa Ainalin kesäkaudesta sujui kuitenkin törmäyksestä aiheutuneiden vammojen kuntoutuksessa.

– Tavallaan siinä olisi voinut käydä huonomminkin, mutta onneksi selvisin säikähdyksellä. Aivotärähdyksestä ei aiheutunut jälkioireita ja leuankin kanssa asiat ovat menneet hyvin.

Nyt mennyt on kuitenkin taakse jäänyttä elämää, ja Ainali lähtee tavoittelemaan alkavalla kaudella Sportin kanssa paikkaa pudotuspeleistä.

– Meillä on tosi hyvänoloinen joukkue. Toki tässä vaiheessa se tuntuu aina hyvälle, kun ollaan saatu kausi käyntiin ja kaikki on vielä kivaa. Pikkuhiljaa aletaan rakentaa, ja tuossa pelissäkin oli jo paljon hyvää.

Henkilökohtaisia tavoitteita Ainali ei mainitse, sillä oman joukkueen menestys on tärkeintä.

– Kyllä minä haluaisin pelata Vaasassa pudotuspelejä. Jos me sinne pääsemme, niin uskon, että itsellänikin on mennyt kausi hyvin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle