JYPin jättänyt Topias Leinonen löysi työpaikan Ruotsista

Muut Sarjat / Uutinen
Leinonen torjui Jyväskylässä E-junioreista asti.

Maalivahti Topias Leinonen on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen HockeyAllsvenskanissa pelaavan Mora IK:n kanssa, seura kertoo.

E-junioreista asti JYPiä edustanut Leinonen torjui tällä kaudella kuudessa Liiga-ottelussa prosentilla 84,35. Hän haki vauhtia myös Mestiksen KeuPa HT:ssa sekä JYPin U20-joukkueessa.

– Olen kuullut paljon hyvää organisaatiosta ja Morasta paikkakuntana. Pidän hienona haasteena päästä HockeyAllsvenskaniin, joka on erittäin hyvä liiga, Leinonen kommentoi seuran tiedotteessa.

20-vuotias Leinonen on varsinainen maalivahtilupaus, jonka Buffalo Sabres varasi vuonna 2022, koko varaustilaisuuden 41. pelaajana. Hän oli kyseisen vuoden ensimmäisenä varattu maalivahti. Hän loukkaantui kesäharjoituskaudella vuonna 2023 ja pääsikin aloittamaan viime kauden vasta marraskuussa.

– Hän on hieno maalivahti, joka nuoresta iästä huolimatta on pelannut jo useamman kauden Suomessa, mutta valitettavasti jäänyt hieman kokeneempien maalivahtien varjoon. Topiaksen potentiaali on kiistatta korkea ja olen täysin vakuuttunut, että hän ottaa askeleen kanssamme, joukkueen maalivahtivalmentaja Karl Malmquist sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle