Mestarivalmentaja Antti Pennanen valmiina uuteen kauteen: ”Viime kauden hyviä kokemuksia pitää pystyä hyödyntämään”

LIIGA / Haastattelu
Antti Pennanen aloittaa tällä erää viimeisen kautensa HPK:ssa hyvillä mielin.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Sensaatiomaiseen liigamestaruuteen viime kaudella yltänyt HPK on valmiina aloittamaan uuden kauden finaaliuusinnan merkeissä. Joukkueen päävalmentajana jatkava Antti Pennanen kertoo mestaruuden tuovan positiivista ilmapiiriä alkavalle kaudelle.

– Totta kai menestyminen antaa itseluottamusta. En kuitenkaan tiedä onko yhtään helpompi lähteä mestarina kauteen, Pennanen sanoo ja muistuttaa samalla nykyhetken tärkeydestä.

– Pitää muistaa elää tässä hetkessä eikä historiassa. Myös tällä kaudella tämä hetki on tärkeä ja tässä hetkessä pitää tehdä työ.

Onnistunut viime kausi on kuitenkin antanut koko organisaatiolle uskoa omaan toimintaan.

– Viime keväästä ja koko kaudesta jäi hyvää kokemusta. Nyt on tärkeää, että nuo kokemukset pitää pystyä hyödyntämään, Pennanen kertoo.

Mestarijoukkue hajosi kesän aikana ja riveistä poistuivat muun muassa Hämeenlinnassa Liiga-tähdiksi nousseet Teemu Turunen, Emil Larmi sekä kapteeni Otto Paajanen. Uusille tulijoille jää täytettäväksi isoja saappaita. Pennanen on tyytyväinen tulokkaiden sisääntuloon.

– Pelaajat tulevat aina uuteen paikkaan ja uuteen toimintamalliin. Meidän uudet pelaajamme ovat tulleet tosi hyvin sisään ja omaksuneet tapamme toimia todella hienosti, Pennanen avaa.

Neljännen kauden HPK:n päävalmentajana aloittava Pennanen kertoo oman motivaation olevan korkealla, vaikka alkava kausi jää tällä erää viimeiseksi hämeenlinnalaisten peräsimessä.

– Aika keskeneräisiä tässä ollaan niin valmentajana kuin ihmisenäkin. Motivaatio tulee sieltä itsensä kehittämisestä, Pennanen toteaa.

Uusiksi mennyt kokoonpano ja uuden projektin aloittaminen mestaruuden jälkeen tuo myös lisämotivaatiota.

– Tärkeää on myös, että voi kehittää pelaajia sekä peliä ja viedä eteenpäin HPK:n toimintakulttuuria. Niistä muodostuvat ne minun motivaationlähteeni. Tulos tulee, jos on tullakseen.

Pennanen kuitenkin myöntää, että alkavalla kaudella oman tekemisen tarkempaa tarkkailua on tehtävä.

– On totta, että varmasti joutuu tarkkailemaan tietoisemmin, että vaatimustaso säilyy tasolla missä sen pitääkin olla.

Vaikka viime kausi päättyi mestaruuteen mestarivalmentaja näkee jokaisen kauden opettavaisena, josta on otettava asiat talteen.

– Aina sitä oppii, joka päivä sekä kausi. Tärkeintä on, miten sitä oppia pystyy käyttämään. Aina tulee erilaista oppia, oli sitten vaikeaa tai menee hyvin, Pennanen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle