Liiga-kierros: Kärppien kausi on katkolla Raksilan jännitysnäytelmässä

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves voi päättää Kärppien kauden vierasottelussaan Oulussa.

Ilves on voiton päässä välieräpaikasta

Erittäin tiukka puolivälieräsarja Ilveksen ja Kärppien välillä on ensimmäistä kertaa katkolla maanantaina.

Maanantain ainoa Liiga-ottelu pelataan Oulussa. Kotijoukkue Kärpät pelaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella veitsi kurkulla, kun tamperelaiset vieraat hakevat neljättä puolivälierävoittoa Raksilan kiekkopyhätöstä.

Lähtökohdat otteluun ovat muutoinkin herkulliset, sillä ensimmäisen osaottelun jälkeen joukkueiden välillä on nähty neljä tiukkaa ottelua, joista jokainen on päättynyt maalin erolla. Kolme sarjan otteluista on ratkennut vasta jatkoerässä.

Kärppien sarja alkoi selkäsaunalla, mutta sen jälkeen niin peliesitykset ja maalimäärät ovat pysyneet tasaisina. Yksi muutoksen airueista on ollut Kärppien hyökkäyspelaamisen kohentuminen.

Tämän myönsi myös Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki, joka analysoi sarjan otteluita viidennen osaottelun jälkeen.

− Me voitimme pari ottelua sen takia, että paransimme, mutta tässä viidennessä ottelussa ei päästy ihan sille tasolle, Marjamäki tiivisti sarjan kulun.

Tiiviin puolustuspelaamisen ystävänä tunnettu Marjamäki on tilkinnyt joukkueensa oman pelaamisen, mutta vastaavasti hyökkäysalueella nimekäs joukkue ei ole vielä onnistunut loistamaan. Viidennessä osaottelussa joukkue jäi tylysti nollille.

− Edelleen meidän pitää löytää hyökkäyspelaamiseen ja rytmeihin lisää. Paransimme jo hyökkäysaluepelaamistamme, mutta emme riittävästi.

Marjamäen mukaan joukkueen menestys lepää nyt sitoutuneen ja henkisesti vahvan joukkueen menestymisessä. Maanantain ottelussa Kärpiltä vaaditaan nappionnistumista, jotta sarja jatkuisi vielä seitsemännessä ottelussa.

− Kärpät on meille tärkeä, ja se tullaan näkemään maanantaina.

Ilves on maanantain ottelussaan lähellä välieräpaikkaa. Jotta joukkue nappaisi sarjan neljännen voittonsa, sen pitää onnistua kokonaisvaltaisesti ja tyrehdyttää peliään hakevan Kärppien peli-ilo.

Vaikka sarja onkin ollut tasainen, Ilves on ollut ajoittain pulassa vieraskaukalossa. Neljännessä ottelussa Kärpät hallitsi pelitilanteita ja jätti Ilveksen maaliodottaman hyvin maltilliseen lukemaan 1,34. Ensimmäisessä vierasottelussaan Ilves kerrytti maaliodottamaa miltei kolmen maalin edestä.

Kuudennessa ottelussa punnitaan joukkueiden kantti sekä ennen kaikkea joukkuepelaaminen. Ilves voi lähteä katkaisemaan sarjaa nojaten viidennen osaottelun onnistumisiin. Tamperelaiset onnistuivat estämään oululaisten kiekollisen pelaamista aggressiivisella pelaamisellaan.

− Me tulimme otteluun sillä ilmeellä, joka ottelupalaverissa päätettiin, ja kyllä me pelasimme tänään ehjän kuusikymppisen. Lopussa saimme vielä palkinnon maalin ja voiton muodossa, päävalmentaja Jouko Myrrä tiivisti joukkueensa voiton avaimet lauantain ottelun jälkitunnelmissa.

Ilves-hyökkääjä Henrik Haapalan peliaika Oulussa neljännessä ottelu jäi loukkaantumisen myötä vajaan kolmen minuutin rypistykseksi. Lauantain ottelussa Haapala pelasi kuitenkin jo lähemmäs normaalin minuuttimäärän, joskin vaihdot ottelun loppuhetkillä jäivät vähäisiksi.

Myrrän mukaan lopun peluutus kuului joukkueen normaaliin peluutukseen, eikä lopun vähäisistä minuuteista tule vetää johtopäätöksiä Haapalan pelikunnosta.