Oula Palve pistepörssin voittoon, Teemu Turunen vei maalipörssin nimiinsä

LIIGA / Uutinen
Oula Palveen 64 tehopistettä riitti pistepörssin voittoon.
Kuva © Ville Tohka
Runkosarjan päätyttyä voidaan jakaa myös Liigan tilastopalkinnot. Pistepörssin voitto ratkaistiin viimeisellä kierroksella, ja Oula Palveen tiistain tehoilta ratkaisi Ilves-hyökkääjälle voiton.

Oula Palve kirjautti tiistain päätöskierroksen TPS-ottelussa kolme syöttöpistettä, ja ne nostivat hänet ohi JYPin Jerry Turkulaisen, joka sai Lukkoa vastaan yhden syöttöpisteen. Pistepörssin voittaja palkitaan Veli-Pekka Ketola -palkinnolla.

Palveen loppusaldo oli 20+44=64. Pistemäärä on sama kuin viime vuonna pistepörssin voittaneella Michael Jolylla. Edellisen kerran pistepörssin voittaja on saanut enemmän pisteitä kaudella 2010−11, jolloin Perttu Lindgren kirjautti 66 pistettä.

Maalipörssissä ykkönen oli Kärppien Teemu Turunen, joka teki 30 maalia. Voitto oli varsin selvä, sillä kakkoseksi tullut, hattutempun päätöskierroksella iskenyt Jani Nyman osui 26 kertaa. Maalipörssin voittaja saa Aarne Honkavaara -palkinnon itselleen.

Kolmas tilastojen perusteella palkittava pelaaja on tehopörssin voittaja, joka saa Matti Keinonen -palkinnon. Tänä vuonna ykköseksi nousi Pelicansin puolustaja Filip Král, jonka saldo oli +28. Král kirjautti 48 plus- ja 20 miinusmaalia kauden aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle