Mielipide

Revittävien kausikorttien viikko lähestyy − pyydän, että sarjat jatkuvat pääsiäiseen asti

LIIGA / Kolumni
Liigan puolivälierät ovat tarjonneet nautinnollista hampaidenkiristelyä. Muutamalla suotuisalla käänteellä voisimme saada siihen hieman lisää jatkoa.

Eihän tuo hyvältä HIFK:lle, Jukureille ja Ilvekselle näytä. HIFK ja Jukurit ovat tiistaina jo ensimmäisen kerran selkä seinää vasten, ja Ilveskin on yllättävissä hankaluuksissa. Seurakulttuurin suuruudesta riippuen osa kannattajista on luovuttanut jo ennen pudotuspelien alkua, osa ensimmäisen kotitappion jälkeen, ja osa taas kokeneena tyytyy toteamaan: "Tämä on nähty ennenkin, syksyllä taas hallille".

Pidetään tunteet vielä kurissa, jooko?

Mitä siellä toimituksissa keksitään, jos otsikkoon ei saa liitettyä kiirastorstain tai pitkäperjantain tapahtumia?

Tapparan ja TPS:n sarjassa ollaan aidosti tasaisissa merkeissä käänteiden suhteen, vaikka viimeisin ennakkosuosikin voitto tulikin melkoisen rysäyksen päätteeksi. Sarja jatkuu Turussa tiistaina ja ehkä seuraavan ottelun jälkeen ollaan taas tasoissa.

Toivon kaikissa ottelusarjoissa niiden venymistä. Kun kyseessä on etukäteisasetelmissa tasaisimmat puolivälierät vuosiin, ja mestaruudesta piti kamppailla koko juhlaväen aitojen mahdollisuuksien voimin, niin nautitaan nyt tästäkin kierroksesta vielä pääsiäiseen asti.

Miettikää nyt työssäkäyvien katsojien kannalta. Osalla on luvassa kristillisten pyhien pitkä viikonloppu, uskomattoman hyvä tovi käydä kiekkopelissä ja vielä palautua siitä. Katsomot pullistelisivat.

Miettikää seurojen kannalta. Olisi vielä paljon hyvää vaahtoa myytäväksi.

Miettikää nyt sitä mediankin kannalta. Mitä siellä toimituksissa keksitään, jos otsikkoon ei saa liitettyä kiirastorstain tai pitkäperjantain tapahtumia? Liigan otteluohjelmassa ei tosin ole yhtään peliä pääsiäissunnuntaille, jos vaikka joku sattuisi ylösnousemaan 0−3-tappiosta. Ville Peltonen ja...no niin.

Sarjojen paras anti on ollut se, että vaikka valmentajien osuutta joskus ylikorostetaan, on shakkipöydälläkin tehty sarjaan mainiosti vaikuttaneita peliliikkeitä. Etenkin Pelicans, Kärpät ja KalPa ovat pärjänneet muullakin kuin Niklas Kokon, Ville Koivusen ja Oliver Kapasen yksilösuorituksilla. Tämä on myös pelin juhlaa.

Tappiolla olevista seuroista kaksi tavoittelee kauden suurimman alisuoriutujan titteliä, jos sarja nyt päättyy tukalasta paikasta nopeaan tappioon. Toivottavasti pääsemme kuitenkin sen aiheen pariin vasta, kun nämä sarjat ovat ohi. Teroittelen kyllä kynääni.

Muistakaa kierrättää revityn kausikortin materiaalit, jos sellaiseen ratkaisuun päädytte.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös