Liiga-kierros: Ilves mielii tehdä Kärpille 80-luvun tempun, jos oululaisnippu vetää yhä käsijarrusta

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Tiia Mahkonen
17.1.
2022
Ilves ja Kärpät ovat kohdanneet toisensa jo kolmesti lyhyen ajan sisään tämän kauden runkosarjassa. Tamperelaiset ovat olleet pisteiden valossa niskan päällä. Ilveksen ja Kärppien kamppailu käynnistää sitten vuoden 2015 ensimmäisen Liiga-viikon, jolla on tarkoitus pelata joka päivä.

Seuraa Heitä

Matias Mäntykivi #67 | Ilves

Keskushyökkääjä

Nuori keskushyökkääjä on iskenyt tähän mennessä Kärppiä vastaan maukkaat tehot 3+2=5. Mäntykivi on ollut tupsukorvien parhaimmistoa muissakin otteluissa, joten häneen kannattaa kiinnittää katseensa.

Aku Räty #38 | Ilves

Laitahyökkääjä

Aku Räty on saanut viime peleissä tasaisesti vastuuta noin 15 minuutin edestä. Lukema on vajaat kaksi minuuttia enemmän kuin hänen koko kauden peliaikakeskiarvonsa. Maaliverkko heilui viimeksi Ässiä vastaan. Osuuko ahkerasti laukaustaan käyttävä Räty Ilveksen rysään?

Ilves hakee historiallista voittoa

Ilves on onnistunut voittamaan Kärpät neljä kertaa peräkkäin viimeksi 80-luvulla, joten kotijoukkue on hienon mahdollisuuden edessä.

Jos Ilves nappaa maanantain ainoasta liigaottelusta voiton, saavuttaa se neljä peräkkäistä voittoa Kärpistä ensikertaa sitten kauden 1988−89. Tupsukorvat eivät ole myöskään voittaneet oululaisia kahta kertaa kotonaan kauden 2014−15 jälkeen.

Ilves on ollut viime aikoina hyvässä liidossa, vaikka kummallisia uinahduksia pelien sisällä onkin sattunut. Toisaalta joukkue on pystynyt myös rokottamaan vastustajaa virheistä. Taannoin Porissa Ilves oli jo kolmen maalin takaa-ajoasemassa, mutta kampesi Ässistä lopulta voiton. Toisaalta KalPa taas tuli viimeisellä minuutilla tasoihin.

Kärpät pelasi edellisessä ottelussaan hieman kuin käsijarru päällä. Oululaisten pelisysteemi periaatteessa toimii, mutta onnistumisista ja onnistujista huolimatta tulos on ollut laiha. Viidestä edellisestä kamppailustaan Kärpät on voittanut kaksi.

Mikäli Ilves saa Nokia Arenalla oman pelinsä rullaamaan, on Kärpillä kolmen aiemman kohtaamisen tavoin vaikea tehtävä pisteitä metsästäessä, mutta toisaalta tupsukorvien haavoittuvuus on seikka, johon taitava kärppälauma pystyy iskemään. Kliseisesti ylivoimien onnistuminen ratkaisee paljon. Kärppien ylivoima on Liigan parasta, Ilveksen liki surkeinta. Viime aikoina tamperelaisten kuviot eivät ole napsuneet kohdilleen alkuunkaan.

Kummaltakin joukkueelta löytyy laaja rintama ratkaisijoita. Ilvekseltä lienee syytä nostaa esiin Matias Mäntykiven johtama vitja, joka on tehnyt tasaisesti hyvää tulosta. Myös Nick Baptiste on äitynyt mainioon vireeseen. Kapteeni Eemeli Suomi on kaikessa hiljaisuudessa nakuttanut tehot 2+8 edellisiin viiteen kamppailuun.

Kärpillä Troy Bourke ja Petter Emanuelsson ovat olleet ratkaisuhalukkaita. Kumpikin on tehnyt viiteen edellismatsiin seitsemän tehopistettä, kun Bourke on merkkauttanut 3+4 ja Emanuelsson 4+3.

Se joukkue, kumpi saa oman pelinsä Akilleen kantapäät paremmin suojattua, on vahvoilla maanantaina. Ilveksen on pystyttävä pitämään kiinni onnistumistensa leveydestä ja pelihuumorista, kun taas Kärppien on syytä laskea käsijarru alas ja antaa mennä.