Ilveksellä on mahdollisuus ajaa Kärpät jo kuilun reunalle

LIIGA / Ennakko
Ilves on päihittänyt Kärpät jo kahdesti puolivälierissä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Ilves on voittanut puolivälieräsarjan kaksi ensimmäistä ottelua Kärppiä vastaan. Jos tupsukorvat onnistuvat kaatamaan oululaiset keskiviikkona Nokia Arenalla, alkaa vuori olla Kärpille liian iso kiivettäväksi. Tamperelaiset ovat pelanneet sen verran jouhevasti.

Ilves voi kotihallissaan päästä jo yhden voiton päähän välieräpaikasta. Sen tarvitsee voittaa Kärpät, joka on ollut kahdessa ensimmäisessä puolivälieräottelussa melko selvä vastaantulija. Erityisesti sarja-avaus Nokia Arenalla oli oululaisittain karmeaa katsottavaa.

Oulussa pelatussa toisessa ottelussa Kärpät sai jo hieman juonesta kiinni, mutta tamperelaisten jalkatyö oli yhä eri tasolla. Henrik Haapalan iskemä jatkoeräosuma saattoi olla ratkaiseva vedenjakaja.

Kärppien on löydettävä lääkkeet

Kärppien on pystyttävä joko vastaamaan Ilveksen kovaan liikkeeseen tai kyettävä pelaamaan niin tiivistä puolustuspeliä, etteivät taitavat hyökkääjät pääse nähdynlaisesti puikkelehtimaan väleistä maalipaikoille. Todennäköisemmin toimiva lääke Kärpille on nimenomaan puolustuspeli, sillä pelaajamateriaalien jalkavuusero on lähtökohtaisesti liian suuri kurottavaksi.

Joel Blomqvist onnistui toisessa ottelussa huomattavasti paremmin kuin Stanislav Galimov avauspelissä ja saanee jatkaa tolppien välissä. Marek Langhamerin voittaminen veräjänvartijoiden kaksinkamppailussa on kuitenkin haastava tehtävä. Mikäli ottelu menee maalintekokilpailuksi, jää Kärpille tyhjä arpa käteen.

Kärpät on pystynyt luomaan riittävän määrän maalipaikkoja, jotta otteluiden voitot olisivat mahdollisia. Oululaiset ovat kuitenkin myös antaneet Ilvekselle erityisesti kurittomuudellaan tilaisuuksia hallita kenttätapahtumia. Tähän on tultava muutos keskiviikkona, mikäli Kärpät haluaa todella haastaa Ilveksen voitosta.

Tärkeät pelaajat

Ilveksen pakka on ollut kasassa erittäin hyvin kahdessa ensimmäisessä ottelussa, eikä Jouko Myrrän suojateilla ole tarvetta muutoksille. Ylivoima on toiminut riittävän hyvin, eikä alivoima ole joutunut sen suurempaan testiin. Nämä asiat voivat tietty muuttua, mikäli Kärpät saa tekemisensä ruotuun. Tällöin esimerkiksi Marko Anttilan ja Aleksi Elorinteen kaltaisten konkarien merkitys korostuu. Hyökkäyspään osaajien panokseen tupsukorvat eivät kaadu.

Kärppien puolella riittääkin sitten ihmeteltävää. Oikeastaan kukaan yksittäinen pelaaja ei ole noussut esiin vaisusti pelanneesta ryhmästä. Ville Leskinen ja maalin tehnyt Ville Koivunen ovat olleet kenties ne kirkkaimmat välkähdykset joukkueen hyökkäyspelaamisessa. Esimerkiksi Saku Mäenalasella ja Julius Junttilalla on vielä petrattavaa.

Onnistuuko Kärpät millään tavalla vastaamaan Ilveksen kovaan liikkeeseen? Päävalmentaja Lauri Marjamäen on keksittävä valmennusjohtonsa kanssa keinot päästä käsiksi kiekkoon ja sitä kautta maalipaikoille. Edellinen, puolivälieräsarjan avannut ottelu Tampereella oli Kärpille karmea. Nyt ryöstöretken etelään on onnistuttava − muuten kuilun reuna tulee jo liian lähelle.

Seuraa Heitä

Marko Anttila #12 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Lempäälän jätti ei ole ollut kahdessa edellisessä ottelussa kovin suuressa roolissa, mutta olympiavoittaja on silti tuonut kaukaloon aimo annoksen rauhallisuutta ja varmuutta. Mikäli Kärpät onnistuu petraamaan hyökkäyspeliään, on Anttilan pitkälle mailalle varmasti enemmänkin käyttöä.

Saku Mäenalanen #8 |

Laitahyökkääjä

Vaikka Kärpät on tehnytkin vasta kaksi maalia puolivälierissä on oululaisten kannalta huolestuttavaa, ettei Anttilan tavoin olympiakultaa juhlinut Saku Mäenalanen ole saanut itsestään ja ketjustaan tehoja irti. Hän saa vastuuta hyökkäyspäässä, mutta esimerkiksi hänen aloitusprosenttinsa on vain 40,3. Mäenalasen on pystyttävä parempaan tai muuten Kärpillä on edessään aikainen kauden päätös.

» Lähetä palautetta toimitukselle