Langhamer nollasi Kärpät Nokia Arenalla − Ilves otti kolmannen kiinnityksen

LIIGA / Raportti
Marek Langhamer piti nollapelin tiukassa paikassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Nokia Arenalla ei lauantaina maaleilla mässäilty, mutta tylsäksi ei tapahtumia voinut luonnehtia. Ilves ja Kärpät kamppailivat jokaisesta kiekosta ja tekivät lujasti töitä päästäkseen ottelusarjassa edelle. Yksi maali riitti kotijoukkueelle, vaikka oululaiset väänsivät viimeisiin sekunteihin asti vastaan.

11 744 katsojaa todisti Tampereen Nokia Arenalla vauhdikasta Liigan puolivälieräkamppailua, jossa Ilves ja Kärpät ryskäsivät vuorotahtia toistensa maaleja kohti. Täysosumia ei lauantai-illassa juurikaan nähty, mutta laatukiekkoa senkin edestä.

Joona Ikonen avasi maalihanat kolmannessa erässä pitkän Ilves-pyörityksen päätteeksi. Petri Kontiola ja Aleksi Elorinne alustivat osuman tyylikkäästi päätypelin kautta. Ottelun lopusta muodostui aiempien pelien tapaan trilleri, jossa Kärpät haki tasoitusta ilman maalivahtia. Yksi maali kuitenkin riitti Ilvekselle ja tamperelaiset saivat homman katkolle seuraavaan kohtaamiseen.

Läheltä piti -tilanteita riitti

Perjantain jatkoerään venynyt kamppailu ei näkynyt joukkueiden liikkeessä, vaan kumpikin lähti aktiivisesti pelaamaan kiekollista peliä heti ensimmäisestä kiekonpudotuksesta lähtien. Ilveksellä oli ottelun ensimmäinen maalipaikka, mutta Kärpät sai kiekon ensimmäisenä verkkoon.

Mika Pyörälä ohjasi David Skleničkan lähettämän kudin verkkoon ohi Marek Langhamerin, mutta osuma syntyi korkealla mailalla. Tuomaristo päätyikin hylkäämään osuman videotarkistuksen jälkeen. Molemmat joukkueet pääsivät avauserässä myös kokeilemaan ylivoimapeliä, mutta onnistumisia ei tullut.

Toinenkin erä tarjosi vauhdikasta peliä ja erityisesti ensiminuuteilla kello rullasi pelin tahtiin lujaa eteenpäin. Joonas Oden ajoi tuimasti kärppämaalille ja tuomaristo antoi hetken pohdinnan jälkeen Ilvekselle rangaistuslaukauksen. Odenin ajaessa maalille kiekko oli jo ylittää maaliviivan, mutta videotarkistuksen myötä osuma hylättiin. Kapteeni Eemeli Suomi tuli yrittämään rangaistuslaukausta, mutta Joel Blomqvist selvitti patjallaan.

Yksi maali riitti voittoon

Ilves painosti toisen erän lopulla aggressiivisesti, mutta kotijoukkueen hyvä jakso katkesi Matias Mäntykiven saatua hyökkäyspäässä kaksiminuuttisen huitomisesta. Ikosen ja Marko Anttilan johdolla tupsukorvat pelasivat esimerkillisesti alivoimasekunteja pois ja näin Kärpät ei pystynyt hyödyntämään erikoistilannetta ennen toista erätaukoa.

Kolmannessa erässä Ilves painoi rajusti kohti Blomqvistin maalia, mutta nuori kärppäveskari torjui kiekkoja vakaasti ja varmasti. Oululaisilla oli paikoin todellisia vaikeuksia päästä omalta alueelta kiekollisena pois. Julius Junttila kuitenkin pääsi kirmaamaan puolittaiseen läpiajoon, mutta ujutti kiekon tolppaan.

Työteliäästi esiintynyt Ikonen punnersi kiekon ohi Blomqvistin ja vei kotijoukkueen johtoon, kun ottelu kääntyi viimeiselle 10 minuutille varsinaisen peliajan osalta. Kärpät painoi pelin Ilves-päätyyn ja Ville Leskiselle avautui avopaikka, kun Langhamer oli sijoittunut tilanteessa väärin. Kärppähyökkääjä latoi kuitenkin kiekon ohi.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki otti vielä aikalisän ja veti Blomqvistin maalilta, kun Kärpät aloitti viimeisen rynnistyksen. Langhamer ja Ilves-puolustus kestivät, joten tupsukorvat siirtyivät ottelusarjassa 3−2-johtoon.

Muokattu: 2.4.2022, kello 23.24: Kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo