Kärpät haki tärkeän voiton Tampereelta − Ilves jäähyili kohtalokkaasti

LIIGA / Raportti
Juhamatti Aaltonen nousi kudillaan ratkaisijaksi.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ilveksen ja Kärppien puolivälieräsarjan kolmas ottelu oli samanlaista tiukkaa pelaamista kuin edellinenkin kamppailu Oulussa. Molemmat joukkueet pystyivät toteuttamaan suunnitelmaansa valitsemillaan tavoilla. Jatkoerässä Ilves otti ratkaisevat jäähyt, eikä kokenut pudotuspelikärppä jättänyt tilaisuutta käyttämättä.

Keskiviikon kamppailu Ilveksen ja Kärppien välillä noudatteli samanlaista kaavaa kuin edellinen mittelö Oulussa. Ilves pyrki hallitsemaan kenttätapahtumia jalkavuudellaan ja Kärpät laittoi miestä sekä mailaa tielle.

Kärpät pelasi ehdottomasti sarjan parhaan pelinsä ja vaikka tupsukorvat painoivat vauhdikkaita hyökkäyksiä kohti oululaisten maalia, siirtyi ratkaisu toisen ottelun tavoin jatkoeriin. Ilves sortui tiukassa paikassa jäähyilyyn, mutta joukkueen maalivahti Marek Langhamer torjui sitkeän puolustuksen takana monet Kärppien yritykset. Juhamatti Aaltonen nousi kuitenkin ratkaisijaksi komealla laukauksella.

Kärpät pystyi vastaamaan Ilveksen liikkeeseen

Kärpät aloitti pelin vastaamalla Ilveksen kovaan prässiin fyysisyydellä. Myöskään Ilves ei jättänyt taklaamatta, kun paikka oli. Henrik Haapala jysäytti ison niitin hyökkäyspäädyssä ja horjutti näin oululaisten menohaluja hetkellisesti.

Kärppien vire ei kuitenkaan katkennut, vaan Aku Räty vei vieraat johtoon tyylikkään keskialueen ylityksen jälkeen. Matias Mäntykivi tasoitti kuitenkin pikaisella aikataululla.

Ilves sai tasoitusosumastaan hengen päälle ja kotijoukkueen jalat alkoivat liikkua tuttuun tapaan. Ottelun ensimmäinen jäähy Ilvekselle tuli oululaisten kannalta arvokkaaseen saumaan. Tupsukorvat selvisivät puolivälieräsarjassa noin 80 minuuttia peräkkäin ilman rangaistuksia.

Joel Blomqvist sai kärppämaalilla venyä muutamaan huipputorjuntaan vielä ennen ensimmäisen erän päättymistä.

Lauri Marjamäen joukkojen helmasynti, jäähyily, nousi esiin jälleen toisen erän alussa. Kärpät pelasi hetken kuudella kenttäpelaajalla, mikä avasi Ilvekselle ylivoimamahdollisuuden. Pyörityksestä huolimatta kotijoukkue ei saanut johtomaalia aikaiseksi.

Pelin fyysinen elementti oli koko ajan läsnä. Kärppäpakki David Sklenička niittasi lonkkataklauksen Petri Kontiolaan, joka heitti ilmassa liki voltin ennen laskeutumistaan jään pintaan.

Kärpille tärkeä voitto

Toistaiseksi ottelusarjassa kiikaritehoilla viilettävä Julius Junttila pääsi nokikkain Ilves-vahti Langhamerin kanssa. Nokkelan hyökkääjän ujutus ei kuitenkaan tepsinyt tšekkiveskariin. Aiemmin ottelussa osumaa saanut Kontiola ei palannut kolmanteen erään. Sen sijaan kotijoukkue tuli erätauolta energisenä ja loi paikkoja Blomqvistin veräjälle.

Kärpät lähti kolmanteen erään tietäen, että sen olisi käytännössä pakko voittaa tämä ottelu. Voitolla Ilves nousisi jo voiton päähän välieräpaikasta. Ilves-maalivahti Langhamer piti Ilvestä pystyssä ottelun ratkaisuhetkien lähestyessä ja Kärppien vyöryessä hyökkäyksiin.

Lopulta ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoerästä. Jos Kärpät sai rangaistuksen toisen ottelun jatkoerässä, nyt oli Ilveksen vuoro kärsiä. Tuomas Salmelan jäähyn aikana Kärpät sai hyvän pyörityksen kotijoukkueen päätyyn, mutta samanlaiseen ratkaisuun kuin Ilves edelliskerralla joukkue ei pystynyt. Leo Lööf sai heti perään 2+2-minuuttisen, kun hänen mailansa osui Saku Mäenalasen kasvoihin.

Aaltonen kiskaisi kiekon Ilves-maaliin ruotsalaispakin jäähyn aikana ja sinetöi Kärpille ensimmäisen voiton puolivälierissä. Ilves johtaa nyt otteluvoitoin 2−1. Sarja jatkuu Oulussa perjantaina.

Muokattu: 30.3.2022, kello 21.24: Kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo