Kärpät tasoitti ottelusarjan Ilvestä vastaan hurjan trillerin päätteeksi

LIIGA / Raportti
Perjantain ottelusta Oulussa muodostui hurja trilleri. Voiton vei lopulta Kärpät.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärppien ja Ilveksen neljännessä puolivälieräkohtaamisessa samanlainen tarkan pelaamisen trendi jatkui kuin aiemmissakin kamppailuissa. Perjantaina ratkaisu nähtiin jälleen kerran jatkoerässä, johon kotijoukkue venyi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Kärpät lähti voitosta sisuuntuneena kotihalliinsa tasoittamaan ottelusarjaa Ilvestä vastaan. Oululaiset pelasivatkin kauttaaltaan monelta osin parhaan pelinsä puolivälierissä ja johtavat pelaajat Saku Mäenalasen johdolla nousivat suureen rooliin.

Kärppien varsinaisen peliajan viimeisen minuutin maalin myötä ottelusarjassa mentiin jälleen kerran jatkoerään, jossa tupsukorvien puolustaja Simon Johansson neppasi kiekon katsomoon ja sai kahden minuutin rangaistuksen. Ylivoimalla Troy Bourke ohjasi sarjan tasoittavan osuman Ilveksen verkkoon.

Haapala loukkaantui, Galimov taas vaihtoon

Vauhdikkaan ottelun ensimmäisen maalin iski Ilveksen unkarilaishyökkääjä Balázs Sebők. Osuma oli hänelle uran ensmmäinen Liigan pudotuspeleissä. Samassa tilanteessa tupsukorvat kokivat myös huonoa onnea, kun Henrik Haapalan jalka vääntyi päätytilanteessa ja hän joutui jättämään kentän. Hän palasi myöhemmin mukaan peliin, mutta jätti kaukalon kuitenkin kesken kaiken uudelleen.

Yksi Liigan kuumimmista maalintekijöistä Nick Baptiste vei Ilveksen jo kahden maalin johtoon avauserän puolivälin jälkeen. Aivan kuten edelliselläkin torjuntavuorollaan, myös tällä kertaa Stanislav Galimov sai tehdä tilaa Joel Blomqvistille jo ensimmäisessä erässä. Kenttätapahtumissa oli molempien joukkueiden osalta vauhtia ja menohaluja riitti läpi ottelun.

Marko Anttila otti vielä aivan ensimmäisen erän loppuun rangaistuksen, jonka aikana Tuukka Tieksola pääsi iskemään kavennuksen vain kahdeksan sekuntia ennen avauserän päättymistä. Osuma kantoi kotijoukkueen myös hyvään toiseen erään ja Kärpät pystyikin hallitsemaan pelivälinettä pitkiä jaksoja kuitenkaan onnistumatta viimeistelyssä.

Marek Langhamer oli Ilves-maalilla jälleen varmassa vedossa.

Kärpät tuli lopussa tasoihin ja jatkoerässä ohi

Kärpät pystyi hyvällä tekemisellään aloitusympyrässä ottamaan useassa tilanteessa aloitteet itselleen ja pakottamaan Ilveksen puolustamaan ja synnyttämään kuluttavia kaksinkamppailuja.

Tupsukorvat pitivät kuitenkin viisikon järkevästi pelin alla, joten Kärpät ei päässyt juurikaan vaarallisiin tekopaikkoihin. Atte Ohtamaa pääsi lähettämään muutaman kovan kudin kohti Ilves-maalia, mutta kehikkoa lähemmäs hän ei päässyt.

Varsinaisen peliajan lähestyessä loppuaan Kärpät lisäsi riskinottoa. Kotijoukkue saikin painetta kohti Langhamerin veräjää, mutta tšekkiläinen ei päästänyt kiekkoja selkänsä taakse.

Kerran pikkumusta kävi jo Langhamerin maalin sivuverkossa ja maalivahtikin luuli jo takaiskun tulleen. Peli kuitenkin jatkui ja vieraat selvisivät tässä vaiheessa säikähdyksellä. Ville Leskinen kuitenkin toi Kärpät tasoihin 60. peliminuutilla.

Jatkoserässä etenkin Mäenalasella ja Anttilalla oli huippupaikat tehdä voittomaali, mutta maalivahdit molemmissa päissä olivat tilanteen tasalla.

Ilves otti jatkoerässä kontrollin itselleen ja piti kiekkoa pitkiä aikoja hyökkäysalueella. Kärppien orastava hyvä kiekollinen peli hapuili hetkittäin. Kotijoukkueen saama ylivoima toi ratkaisun, kun Bourke ohjasi kiekon Ilves-rysään. Sarja jatkuu lauantaina tasanumeroista 2−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo