Kärppien Aku Räty ja Ilveksen Matias Mäntykivi illan sankareina - Ilves lisäpisteen rikkaampana kotimatkalle

Ilves kairasi pitkän iltapuhteen päätteeksi lisäpisteen jatkoajan päätteeksi Raksilan illasta.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Ilves tuli ärsytettynä Raksilaan ja se näkyi ottelussa aggressiivisena karvauksena sekä paineistuksella, joka tuotti Kärpille vaikeuksia varsinkin ensimmäisessä erässä. Ottelun edetessä joukkueiden taistelu tasoittui, jonka seurauksena ottelussa mentiinkin hakemaan ratkaisu jatkoajalle. Ilves oli lopulta vahvempi osapuoli vieden lisäpisteen kotimatkalleen.

Kärpät ja Ilves kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella. Tämän ottelun jälkeen jokainen joukkue on kohdannut toisensa vähintään kerran. Illan kotijoukkue Oulun Kärpät lähti otteluun voitto allaan, sillä Kärpät kukisti lauantain ottelussa Porin Ässät 3–0.

Ilves taas puolestaan isännöi Tampereen paikalliskamppailussa Tapparaa Lauantaina Nokia Arenalla. Peli ei mennyt kuitenkaan ollenkaan nappiin ja vierasjoukkue nappasi pisteet murskalukemin 0–7.

Ilves tuli pirteästi ensimmäiseen erään ja painosti aktiivisesti hieman unista Kärppä-joukkuetta. Ilman Stanislav Galimovin vakuuttavia otteita Ilves olisi johtanut useammalla maalilla. Varsinkin Ilveksen karvauspelaaminen tuotti kotijoukkueelle päänvaivaa.

Kärpät heräsi erän puolivälin jälkeen peliin ja joukkue saikin pyörittää vierasjoukkueen päässä muutaman pitkän hyökkäyksen. Erässä ei maaleja nähty, joten toiseen erään lähdettiin metsästämään avausosumaa.

Ärsytetty Ilves hallitsi alkua, unihiekat karistanut Kärpät ilmoittautui peliin mukaan

Toinen erä alkoi samoin merkein kuin ensimmäinen. Ilves aloitti erän jälleen vahvasti ja joukkue piti huolen, ettei Kärpillä ollut liikaa aikaa ja paikkoja. Noin seitsemän minuutin pelin jälkeen Ilves sai maukkaan vastahyökkäyksen, josta Eetu Päkkilä puttasi kiekon täysin tyhjään maaliin. Esityön maaliin tehneet Santeri Virtanen ja Joonas Oden pääsivät kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, jonka jälkitilanteesta Galimov oli torjunta-työssään lipunut pois maaliltaan.

Kärpät piristyi toisen erän edetessä ja tästä seurauksena Saku Mäenalanen taisteli Ilvespuolustuksen läpi ja löysi takatolpalta aivan yksin jääneen Mika Pyörälän, joka sai jatkaa maaliputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi.

Hetki tasoituksesta ja vierasjoukkueen Juuso Pulli pääsi siniviivan tuntumalta iskemään tulisella laukauksellaan Ilveksen takaisin kuskin paikalle. Erän lopussa luisteltiin kaukaloa edestakaisin ja molemmilla joukkueilla oli hienoja maalipaikkoja, kunnes Kärppien karvauspaineistus tuotti tulosta Ilveksen puolustuksen syöttäessä vahingossa kiekon Aku Rädylle. Räty pääsi hiipimään loistavalle laukaisupaikalle, josta miehellä oli komealla rannelaukauksella helppo työ pistää ottelu tasatilanteeseen.

Tampereen pedot ottivat niskalenkin pohjoisen pikkupedoista

Ottelun kolmas erä ei ehtinyt kauaa vanheta, kun Ilves otti Kärppien puolustusalueella aloitusvoiton.  Kiekko siirrettiin siniviivalle, mistä Jaakko Parikka pommitti tarkalla lyöntilaukauksellaan vierasjoukkueen johtoon. Kärpät ei kauaa tappioasemassa viihtynyt, kun Räty tasoitti ottelun vahvan kiekonhallinnan päätteeksi illan toisellaan. Räty laittoi rannelaukauksen menemään Vadim Zherenkon längistä Ilvespuolustajan tehdessä maskia oman maalivahtinsa eteen.

Kärpät otti vielä ottelun varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille jäähyn, jonka aikana Ilves pyöritti tukullisen mainioita paikkoja, mutta maalit jäivät uupumaan. Ratkaisua lähdettiin siis hakemaan jatkoajalta.

Kärpät lähti jatkoajalle alivoimalla ja joukkue saikin selvitettyä alivoiman. Ilveksen ylivoiman jälkeisen pyörityksen päätteeksi Matias Mäntykivi unohtui Kärppien puolustukselta maalin eteen. Miehelle napsahti hyvä syöttö lapaan ja Mäntykiven rannelaukaus yllätti myös Galimovin. Kaksi pistettä matkasi siis Tampereelle ja yksi jäi Raksilaan