Ilves haki pisteet Raksilan maalikarkeloista − Ottelussa nähtiin lopulta 11 maalia

Raksilan keskiviikkoilta tarjosi yksitoista maalia.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kalenterivuoden ensimmäisellä liigakierroksella nähtiin kärkikamppailu Oulun Raksilassa. Ottelusta kehkeytyi lopulta todellinen maalijuhla, kun Ilves haki pisteet lukemin 5–6.

Vuoden 2022 ensimmäisellä liigakierroksella suurin huomio kerääntyi Ouluun, jossa kärkipään kamppailussa kohtasivat Kärpät ja Ilves. Lähtökohdat otteluun olivat tasaiset.

Viimeisimmässä joukkueiden keskinäisessä kamppailussa Ilves oli parempi kotonaan Nokia Arenalla lukemin 3–1, mutta viimeksi kun joukkueet kohtasivat Raksilassa, ottelu venyi jatkoajalle saakka. Kärpät sai otteluun tärkeitä apuja Pohjois-Amerikasta, kun nuorten MM-kilpailuissa mukana olleet pelaajat palasivat kokoonpanoon.

Itse ottelu tarjosi kiekkoviihdettä koko rahalla, vaikka Raksilaan ei saanut ottaa yleisöä koronatilanteen takia. Ottelussa nähtiin peräti yksitoista täysosumaa, ja Ilves onnistui hakemaan täyden pistepotin lopulta 6–5 -voitolla. Maalijuhlat olivat poikkeukselliset varsinkin illan vierasjoukkueelle, sillä Ilves oli viimeksi tehnyt Oulussa kuusi maalia joulukuussa 1988.

Ilveksen kolmosketju tehokkaana

Ottelun avauserä oli odotetun tasainen ja vauhdikas. Erä tarjosi yhteensä kolme täysosumaa, ja lukuisia hyviä maalipaikkoja. Etenkin Ilveksen kolmosketju Matias Mäntykiven johdolla oli tehokkaana, kun se vastasi molemmista vieraiden maaleista avauserässä.

Vain reilut viisi minuuttia oli pelattu, kun vieraat siirtyivät ensimmäistä kertaa johtoon. Vieraiden puolustajan Simon Johanssonin vahva nousu hyökkäyksen tueksi avasi maalipaikan joukkueen kapteeni Eemeli Suomelle, joka latoi kauden kymmenennen täysosumansa etukulmasta sisään.

Kärpät pääsi tasoittamaan ottelun melko nopeasti Ilveksen avausmaalin jälkeen, kun vieraiden puolustaja Juuso Pulli joutui istumaan kahden minuutin rangaistusta korkeasta mailasta. Ruotsalaishyökkääjä Petter Emanuelssonin loistelias rannelaukaus upposi vastustamattomasti Ilveksen maalin yläkulmaan ohi voimattoman Marek Langhamerin.

Tästä maalista ehti kulua vain vajaat kolme minuuttia, kun Ilves iski vielä kertaalleen Mäntykiven nauttiessa Santeri Virtasen hienosta esityöstä. Vauhdikkaan avauserän jälkeen erätauolle lähdettiin lopulta lukemista 1–2.

Raksilassa nähtiin lopulta yksitoista maalia

Myös ottelun toinen erä kirjattiin vierasjoukkue Ilvekselle lukemin 1–2. Ilves aloitti erän vahvasti, kun puolustaja Les Lancaster nousi maalintekoon hyökkäyksen toisesta aallosta. Lancasterin terävä rannelaukaus ohitti Kärppien maalilla seisseen Stanislav Galimovin, kun erää oli pelattu noin neljä ja puoli minuuttia.

Vain noin viisi minuuttia edellisestä, ja Ilves iski jälleen. Antti Saarela pääsi lyömään Petri Kontiolan lähettämän kiekon maaliin edestä sisään, ja joukkueiden välinen ero oli jo kolme maalia. Kärpät sai kuitenkin uutta toivoa, kun toista erää oli pelaamatta vain 49 sekuntia. Isäntien avausmaalin syöttänyt Ludwig Byström heitti kiekon viivalta kohti maalia, ja kiekko löysi tiensä yllättäen Ilveksen maaliin. Todellinen pukukoppimaali oli isännille elintärkeä.

Ottelun kolmannen erän alussa Kärpät jatkoi siitä, mihin toisen erän lopulla jäi. Kolmatta erää oli pelattu vain 36 sekuntia, kun Saku Mäenalanen kavensi lukemiksi 3–4 Ville Leskisen ja Ville Koivusen syötöistä.

Vaikka Kärpät pääsi lähelle, ei Ilves lannistunut. Maalijuhlat jatkuivat, kun vieraat latoivat 24 sekunnin sisään kaksi maalia. Ensin Eetu Päkkilä pääsi rokottamaan kasvattajaseuraansa, ja vain hetkeä myöhemmin Antti Saarela iski jo illan toisen maalinsa.

Varsinkin Saarelan laukaus upposi helpohkosti Kärppien maalilla aloittaneelle Galimoville, ja kuudes päästetty maali riitti Kärppien valmennukselle. Nuorten MM-kilpailuista juuri kotiutunut maalivahti Joel Blomqvist vaihdettiin isäntien maalille, kun erää oli pelattu vajaat kuusi minuuttia.

Poikkeuksellinen ottelu sai erittäin erikoisen lopun, kun Kärpät päätti hakea kavennusmaalia ilman maalivahtia reilut neljä minuuttia ennen päätössummeria. Isännät onnistuivatkin iskemään kahdesti, mutta Ilves selvisi voittajaksi lukemin 5–6. Kärppien viimeisistä kavennusmaaleista vastasivat Troy Bourke sekä Mika Pyörälä. Ottelun viimeisillä sekunneilla Kärpät haki vielä sensaatiomaista tasoitusmaalia, mutta kiekot eivät pomppineet isännille suotuisasti.