Viimehetken sankarit – Kärpät tasoitti ottelusarjan Ilvestä vastaan

LIIGA / Kuvakooste
Ilveksen ja Kärppien välisen puolivälieräsarjan neljäs ottelu pelattiin Oulussa perjantaina. Tiukan taiston vei lopulta Kärpät, jonka kaikki tärkeät onnistumiset osuivat erien viimeisille minuuteille tai jopa sekunneille. Ottelusarja jatkuu lauantaina Tampereella tasatilanteesta 2–2.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Mikko Niemelä laittoi kotijoukkueen lämmittelykiekot liikkeelle.
Kärpät aloitti ottelun hyvällä jalalla luoden painetta Ilveksen maalille.
Myös vierailla oli tilaisuutensa.
Maalitilinsä avasikin ensimmäisenä Ilves, kun puolet avauserästä oli pelattu.
Vajaat pari minuuttia myöhemmin Ilves-kannattajat saivat jälleen aihetta juhlaan, kun vieraat karkasivat jo kahden maalin johtoon.
Valmennusjohto reagoi kärppänä tilanteeseen, ja Joel Blomqvist korvasi oululaisjoukkeen maalilla aloittaneen Stanislav Galimovin.
Avauserän lopulla Saku Mäenalanen vedettiin nurin ja Kärpät pääsi kokeilemaan ylivoimaa.
Ylivoma tuottikin tulosta. Ajassa 19.51 Tuukka Tieksolan laukoma kiekko löysi tiensä Ilves-maalin perukoille, ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 1–2.
Yleisö oli löytänyt tiensä playoff-kiekon pariin. Ottelussa kirjattiin Oulun kauden yleisöennätys, 6030 katsojaa.
Ilves-vahti Marek Langhamerilla riitti töitä, kun Kärpät haki vimmatusti tasoitusta.
Runsaslukuinen Ilves-kannattajien joukko kannusti omiaan äänekkäästi läpi ottelun.
Ilves puolusti ottelun päätöserässä ärhäkästi johtoasemaansa.
Langhamer luuli Kärppien tasoitusosuman jo syntyneen, mutta tässä tilanteessa kiekko oli vielä sivuverkossa maalin ulkopuolella.
Kärpät haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla ja ajassa 59.38 oululaistasoitus oli täyttä totta. Ville Leskisen onnistuminen siirsi ottelun ratkaisun jälleen kerran jatkoerään.
Mäenalanen oli lähellä ratkaista pelin heti jatkoerän alussa.
Blomqvist toimi viimeisenä lukkona Kärppien maalilla.
Jatkoerästä ei vauhtia puuttunut.
Troy Bourke oli illan sankari, kun Raksilan areena räjähti juhlintaan ajassa 77.35. Voittomaali syntyi jälleen erikoistilanteesta, sillä hetkeä aiemmin Ilveksen Simon Johansson oli saanut jäähyn pelin viivyttämisestä.
Johansson pääsi poistumaan jäähyaitosta vasta, kun Kärppien voitonjuhlat olivat hieman rauhoittuneet.