Ilves tyrmäsi Kärpät puolivälieräavauksessa hurjien ensiminuuttien ansiosta

LIIGA / Raportti
Ilves murjoi Kärppiä vastaan taululle rumat lukemat.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ilves antoi myrskyvaroituksen iskukyvystään sunnuntain puolivälieräavauksessa. Kärpät oli läpi ottelun pelkääjän paikalla tupsukorvien ohjaillessa kenttätapahtumia rohkean ja aktiivisen tekemisensä turvin. Voittajasta ei ehtinyt olla missään vaiheessa epäselvyyttä.

Ottelu oli odotetusti vauhdikas ja joukkueet pyrkivät pelaamaan vahvuuksillaan. Ilves pyrki kiekkokontrolliin ja pitkiin pyörityksiin, kun taas Kärpät luotti päävalmentaja Lauri Marjamäelle tyypilliseen tapaan tiiviiseen puolustukseen.

Tiiveydestä voitaneen olla montaa mieltä, sillä Nick Baptisten ja Joni Ikosen osumilla kotijoukkue siirtyi pikaisesti kahden maalin johtoon. Kun vielä Matias Mäntykivi iski kiekon ohi Stanislav Galimovin, oli venäläisvahdin aika siirtyä syrjään jo ennen kuin kymmenen minuuttia oli pelattu.

Lopulta Ilves möyhensi kärppälauman kotihallissaan pitkäksi ennakoidun sarjan avauskamppailussa numeroin 5−1. Viimeisen niitin iski Joona Ikonen tyhjään kärppämaaliin.

Kärppien jäähyily kasvatti ahdinkoa

Vaikka peli tasoittuikin tupsukorvien šokkialun jälkeen, pystyi Ilves hallitsemaan kenttätapahtumia aktiivisella otteella. Myös avauserässä tullut ylivoimamahdollisuus antoi huippupaikan lisämaaleihin, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Joel Blomqvist aloitti miehekkäästi oululaisten tolppien välissä Galimovin jätettyä tonttinsa.

Toiseen erään Kärpät tuli kuin uudesti syntyneenä. Marek Langhamer sai olla maalillaan tarkkana vieraiden vyöryssä hyökkäysalueelle. Eemeli Suomi sai 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta, kun hän vastataklasi Kärppien Troy Bourkea. Isku osui epäonnisesti hyökkääjää leukaan. Aku Rädyn saama 2+2-minuuttinen korkeasta mailasta tasoitti puntit ja hillitsi Kärppien kiriaikeita.

Kärppien hermokontrolli oli koetuksella ja Ilves pääsikin vieraiden jäähyilyn seurauksena pelaamaan yli minuutin kahden miehen ylivoimaa. Hurjavireinen Ilves ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan Baptiste tempaisi pelin toisella osumallaan neliön keskeltä lätkän ohi Blomqvistin.

Huominen tulee nopeasti

Arttu Hyry onnistui rikkomaan Kärppien kuparisen rannekudillaan, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 12 minuuttia. Tähän kuitenkin loppui maalitehtailu ja viimeisiä peliminuutteja värittivät rangaistukset ja katkonaisuus. Ikonen viimeisteli loppuluvut 5−1:een tyhjään maaliin Marko Anttilan esityöstä.

Yli 8000 katsojaa oli tullut sunnuntaiksi Nokia Arenalle katsomaan, kun runkosarjan kolmonen Ilves aloitti pudotuspelitaipaleensa vakuuttavasti. Kärppien Ville Leskinen yritti vielä hakea Panu Miehosta tanssiparia ottelun lopulla, mutta sai osakseen vain vihellyskonsertin.

Ilveksen ja Kärppien puolivälieräsarja jatkuu pikatahdilla, sillä toinen ottelu mitellään 500 kilometriä Tampereelta pohjoiseen jo maanantaina. Oululaisia ei taida tällä hetkellä huojentaa kuin se, että kotihalli on Nokia Arenan tavoin junaradan vieressä. Kärppien on pystyttävä parantamaan paljon päästäkseen sarjaan mukaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo