Leijonilla aikainen peli - Peltola jättää pastat ja lihapullat syömättä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Peltola on ensimmäistä kertaa jääkiekon arvoturnauksessa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Olympialaiset ovat olleet käynnissä Pyeongchangissa Etelä-Koreassa lähes viikon ajan, ja tänään käynnistyy myös miesten jääkiekkoturnaus. Suomen joukkueella ensimmäinen peli on huomenna torstaina puolilta päivin paikallista aikaa. Vastassa on Saksa.

Niin aikaiset pelit eivät ole esimerkiksi kotoisessa Liigassa pelaaville kovin tuttuja, mutta Tapparaa edustava Leijonien hyökkääjä Jukka Peltola ei ole moksiskaan pelin alkamisajasta.

Hieman erilaisen valmistautumisen peli kuitenki vaatii kuin normaalisti. Tuhtia ateriaa ei ole järkeä syödä aamutuimaan ennen peliä.

"Meikäläisen on hyvä häärätä siinä yleismiehenä."

− Se vaatii hieman aikaisemmin heräämistä, ja edellisenä iltana on tankkaa vähän huolellisemmin. Ei siinä aamulla mitään pastaa ja lihapullia syödä. Minulla ainakin painaisi mahassa, hän sanoo valmistautumisesta huomiseen otteluun.

Peltola, kuten suurin osa joukkueesta, on ensimmäisissä olympialaisissaan. Peltola tosin ei ole ollut maajoukkueessa edes MM-kisoissa, joten arvokisat ovat 30-vuotiaalle Tapparan kapteenille ensimmäiset.

Joitakuita saattaisi ensimmäisen arvokisapelin aattona jännittää, mutta Peltola on tyynenä.

− Olen todella innoissani siitä, että pelit alkavat. Raaka totuus on, että täälläkin pelataan kolme kertaa 20 minuuttia ilmeisesti. Se on jääkiekkoa, ei sen ihmeellisempää. Olemme näitä joukkueita vastaan pelanneet tällä kaudella aikeisemmin turnauksissa. Minulla on luottavainen fiilis tähän porukkaan, hän kertoo.

Saksaa vastaan tosin Leijonat ei ole tällä kaudella pelannut. Pohjoisamerikkalaistyylisenä suoraviivaisena joukkueena tunnetusta Saksasta löytyy enemmän NHL-kokemusta otteluissa mitattuna kuin Suomella. Kokeneet Marcel Goc ja Christian Ehrhoff ovat pelanneet mittavat urat rapakon toisella puolella.

− Luisteluvoimainen ja fyysinen joukkue. Pyrkii nopeasti lähtemään eteenpäin, eivät kauheasti rauhoittele peliä. Sen kanssa pitää olla hereillä keskialueella, ettemme anna heille ylivoimahyökkäyksiä.

Ketju, jossa Peltola mitä todennäköisimmin Saksaa vastaan viilettää, on tuttu. Keskellä on Petri Kontiola ja toisella laidalla Eeli Tolvanen. Kolmikko pelasi jo syksyllä Helsingin EHT-turnauksessa yhdessä ja sunnuntain harjoitusottelussa Tšekkiä vastaan.

− Konna tekee peliä hyvin, ja Eeli on tosi rämäpäinen. Nuoruuden innolla painaa, ottaa irtokiekkoja, voittaa kamppailuja ja ampuu joka paikasta. Meikäläisen on hyvä häärätä siinä yleismiehenä. Hyvää peliä pelattiin harjoituspelissä, ja sitä pitää vain jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle