Saksa piinasi Venäjän OU:ta jatkoajalle asti – Kaprizov ratkaisi olympiakullan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Venäjän OU on uusi olympiavoittaja.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Saksa oli hämmästyttävän lähellä olympiakultaa, sillä Venäjän OU tasoitti pelin vain 56 sekuntia ennen päätöserän loppua ja voitti jatkoajalla 4-3.

Venäjän OU juhlii olympiakultaa. Ratkaisu Venäjän ja Saksan välillä nähtiin vasta jatkoajalla, kun Kirill Kaprizov ratkaisi voiton.

Sensaatiomaisesti turnauksessa edennyt Saksa oli todella lähellä olympiakultaa. Ottelu ja erityisesti kolmannen erän loppu olivat hurjaa trilleriä.

Hätäisimmät olivat jo julistamassa Venäjän OU:ta voittajaksi, kun Nikita Gusev vei joukkueensa kuusi minuuttia ennen päätöserän loppua 2-1-johtoon.

Vain kymmenen sekuntia myöhemmin Saksan Dominik Kahun kuitenkin huudatti paikalla olleita saksalaiskatsojia ja toi joukkueensa tasoihin.

Peli sai täysin uuden käänteen, kun Saksa tarrasi tiukasti kiinni olympiakultaan. Se meni Jonas Müllerin osumalla johtoon kolme minuuttia ennen loppua.

Ratkaisun makua oli ilmassa, kun suomalaistuomari Aleksi Rantala vihelsi Venäjän OU:lle jäähyn kaksi minuuttia ennen loppua.

Se ei hidastanut menoa, sillä Venäjän OU punnersi alivoimalla paineen vastustajan päätyyn, otti maalivahdin pois ja lopulta Gusev laukoi tasoituksen. Sadat, ellei peräti tuhannet, venäläiskannattajat repesivät riemuun.

Lopulta Kaprizov naulasi ylivoimalla terävällä laukauksellaan Venäjän OU:lle kultamitalin, kun jatkoaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia.

» Lähetä palautetta toimitukselle