Mielipide

Hei saksalaiset, palauttakaa arvottomat mitalinne!

MAAJOUKKUE / Kolumni
Saksan pelaajat nyt tuoreina olympiamitalisteina taatusti pohtivat, voiko nämä arvottomat metallinpalaset, jotka he tästä arvottomasta turnauksesta voittivat, palauttaa johonkin.

Kaikkien aikojen voitto ja suurin saavutus Saksan jääkiekossa koskaan!

Näin kuvailtiin Saksan välierävoittoa Kanadasta.

Saksa pelasi olympialaisten jääkiekon finaalissa ja oli vielä hämmentävän lähellä voittaa koko turnauksen. Se on ihme, sensaatio, johon kukaan ei uskonut ennen turnausta - ei edes joukkueen pelaajat.

Ei kun ai niin, eipäs olekaan. Tämähän oli se onneton, surkeatasoinen ja tylsä olympiaturnaus, jossa voitetut mitalit voi heittää saman tien roskakoriin.

Täysin merkityksetön EHT-tason höntsä. Nämä eivät olleet edes B-luokan kisat vaan C-luokan. Joidenkin rohkeiden arvioiden mukaan jopa D-luokan.

Nyt siellä liiteli joku Saksa olympiafinaaliin.

Olympialaisista puhutaan arvokisoina, mutta vuoden 2018 jääkiekon olympiaturnaus ei sellaiseksi lukeudu.

Hitsi vieköön, kun piti Saksan se mitali juuri näissä kisoissa voittaa. Kun ei tällä turnauksella ole mitään arvoa jääkiekkoilijoille, katsojille tai kenellekään muulle. Olisi pitänyt koko turnaus jättää pelaamatta.

Saksassa varmasti nyt mietitään jo kuumeisesti, minne nämä turnauksessa voitetut mitättömät metalliläpyskät voi palauttaa.

Kyllä olisi kaikki ollut paremmin, jos NHL-pelaajat olisivat olleet turnauksessa.

Olisi tiedetty tasan tarkkaan, mikä joukkue turnauksen voittaisi. Nyt siellä liiteli joku Saksa olympiafinaaliin. 

Ennen puhuttiin, että jalkapallo on peli, jota pelataan 90 minuuttia, ja lopulta Saksa voittaa. Nyt ne halvatun sakemannit saavat jääkiekkoonkin oman rimpsunsa: jääkiekko on peli, jota pelataan 60 minuuttia, ja lopulta Saksa voittaa.

Oli suorastaan hölmöä, että turnaus oli näin tasainen. Että pienemmätkin maat pystyivät haastamaan isoja. Ihan hanuristahan se sellainen on.

Kyllä olisi Lauri Marjamäkikin valmentanut paremmin ja laskenut maalipaikat vieläkin tarkemmin, jos olisivat laineet, barkovit ja ahot olleet mukana. Ei kai nyt ketään ihan oikeasti kiinnosta valmentaa jossain nollatason höntsäturnauksessa.

Saati pelata ja taistella olympiamitalista.

Joten saksalaiset: voititte hopeaa väärässä turnauksessa, väärillä pelaajilla ja vääränlaisia vastustajia vastaan. Teidän saavutuksenne on arvoton. Palauttakaa mitalinne välittömästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös