Mikael Seppälästä kuoriutui pistelinko − "Kyllä niistä kuittailtiin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikael Seppälä keräsi Tanskaa vastaan kolme syöttöpistettä.
Kuva © Jarno Hietanen

Suomi päätti tiistain iltaottelussa alkusarjansa kaatamalla Tanskan 7−1. Leijonien riveistä löytyi useita onnistujia, mutta pisteiden saralla kunnostautuivat yllättävät nimet. Hannes Björninen teki ottelussa maalin ja syötti kaksi, kun puolestaan Mikael Seppälä keräsi kolme syöttöpistettä.

Seppälä teki päättyneellä Liiga-kaudella Tapparassa 58 otteluun 15 tehopistettä, joten pistelingoksi Seppälää ei luonnollisesti Leijoniin ole kaavailtu. 29-vuotias puolustaja kertoikin jo pelin aikana saaneensa kuittailua tehoilustaan.

− Kyllä niistä vähän kuittailtiin jo erätauolla ja sen jälkeenkin. Sellaista, että "montako meinasit tehdä" ja muuta. Tällä lailla tänään, Seppälä naureskeli.

Suomi pelasi tähän asti ehjimmän ottelunsa panoksettomassa pelissä Tanskaa vastaan. Seppälän mukaan se olikin juurisyy Leijonien rentoon peliotteeseen.

− Tänään pelattiin alusta asti hyvää lätkää. Ei annettu haitata, ettei ollut panosta pelissä, vaan lähdettiin kehittämään omaa peliä juuri niin kuin pitikin.

− Onnistuttiin ehkä juuri sen takia, ettei ollut panosta. Pystyttiin lähteä rennosti rakentamaan peliä ja pelattiin sillä tavalla, että oli mahdollisuus tehdä maaleja. Se on vähän puuttunut edellisissä peleissä, Seppälä tuumi.

Suomi sijoittui A-lohkossa kolmanneksi ja saa vastaansa torstain puolivälieräottelussa B-lohkon toiseksi sijoittuneen Kanadan. Joukkueet ovat kohdanneet kaikissa kolmissa edellisissä kisoissa toisensa finaalissa. 

− Sieltä tulee äärettömän kova jengi vastaan. Pitää pelata turnauksen paras peli, jos haluaa jatkoon päästä, Seppälä totesi tulevasta puolivälierävastustajasta.

Jo ennen Tanska-ottelua oli selvää, että kohtalonottelu pelataan juuri Kanadaa vastaan. Leijonat ei kuitenkaan ollut vielä kääntänyt katseita vaahteralehtipaitoihin. 

− Ei olla ehditty vielä miettiä, keskityttin vain Tanskaan. Tässä on hyvin aikaa Kanadaankin kääntää katseita vielä, Seppälä kertoi.

Jatkuva paine

Vaikka Suomi sai toden teolla hyökkäyspelinsä toimimaan Tanskaa vastaan, vaaditaan Leijonilta turnauksen paras peli Kanadaa vastaan.

− Varmasti pitää parantaa. Vähän erilainen joukkue on vastassa. Kanada haluaa pelata enemmän päästä päähän, kun taas Tanska on vähän enemmän meidän tyyppinen joukkue, eli tykkää hidastaa peliä. Varmaan tulee erilainen matsi, mutta totta kai pyritään pysymään kiekossa, Seppälä ennakoi torstaista puolivälierää.

Turnauksen avausottelussa Suomi kohtasi Yhdysvallat, joka antoi Leijonien puolustukselle kivikovan paineen. Se aiheutti Suomen avauspelaamiselle ongelmia, minkä vuoksi peli ei auennut millään osa-alueella.

Kanadaltakin odotetaan kovaa paineistusta Suomen puolustukselle, mutta Seppälän mukaan se ei ole Suomelle ongelma. Siinä apuna on koko viisikko.

− Kyllähän siihen lääkkeitä on, eikä se uutta ole että pakeille tulee painetta. Pitää vain löytää keinot, miten päästään sieltä pois. Se lähtee jo keskialueelta, eli ollaan hyvin trapissa. Silloin tulee sellaisia päätykiekkoja, mihin on helpompi pakkien mennä, Seppälä kertoo.

Tutkapari Seppälä−Kapanen

Keskiviikkona MM-turnauksessa vietetään välipäivää, joten Suomella on aikaa teroitella sapeleitaan. Seppälä itse on aiempina välipäivinä ehtinyt käydä jopa kotona rentoutumassa.

− Tankataan ja käydään treenaamassa. Olen välillä kotonakin käynyt, kun tästä vain parikymmentä minuuttia sinne ajelee. Enimmäkseen olen kuitenkin ollut täällä hotellissa, mutta muutaman yön olen siellä käynyt.

Seppälä viettää Leijonien hotellissa yönsä Kasperi Kapasen kanssa. Kaksikolta löytyy yhteys jo vuosien takaa, koska molemmat pelasivat samaan aikaan Kalpassa. Juttua tutkaparilla Seppälä−Kapanen siis varmasti riittää.

− "Kassun" kanssa ollaan huonekavereita, hänen kanssaan aika paljon aikaa vietän. Siinä on vähän kaikkia Kuopio-juttuja, kun ollaan tunnettu jo sieltä ajoilta. Siellä emme hirveän kauan kerenneet samassa jengissä pelata, mutta jonkun aikaa kuitenkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle