Jacob Middleton tanssi onnesta mediakäytävällä − "Löytyykö sinulta olkapäitä?"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Middleton juhlimassa joukkuekavereineen.
Kuva © Jarno Hietanen

Ensimmäisten joukossa televisiohaastatteluista vapautui paksuilla viiksillä ja puuttuvilla etuhampailla varustettu Jacob Middleton. Minnesota Wildin puolustaja luuti finaalin Kanadan ykköspakkiparissa.

− Kuulin ennen kisoja, että tämä olisi Kanadan kaikkien aikojen huonoin joukkue. Nyt meillä kaikilla on kultamitalit kaulojemme ympärillä, joten tämä on hieno tunne.

Seuraavaksi pitkän kauden pelanneella Middletonilla on vuorossa muutaman viikon loma. Kysyttäessä aikooko Middleton juoda muutakin kuin palautusjuomia, puolustajan vastaus oli kuin valmiiksi mietitty.

− Niin monta kuin vain ikinä tekee mieli. Minulla ei ole tämän jälkeen kiire mihinkään muutamaan viikkoon. Oluet tulevat maistumaan hyvältä.

Itse lopputuloksen suhteen Middleton oli onnellinen ja helpottunut. Pohjois-Amerikan joukkueissa on aina runsaasti taitoa, mutta pelaajien valintatapa voi tehdä joukkueiden yhteen nivoutumisesta haastavaa.

− Olemme olleet yhdessä noin kolme viikkoa, emme oikein toimi samalla tavalla kuin muut maat. Joukkuettamme kootessa heitetään nimiä hattuun ja sitten lähdetään harjoitusleirille Budapestiin muutamaa viikkoa ennen finaalia. Onneksi nyt kävi kuitenkin näin.

Seuraavaksi on vuorossa joukkuekavereiden suitsutusta, sillä tyytyväinen Middleton on ylpeä omistaan. Kanadan joukkueessa on yksi lähes kaikkien muiden pelaajien ylistämä johtohahmo, nimittäin Stanley Cup -mestari Milan Lucic.

− Katsokaa nyt häntä. Lucic on pelannut lähes 1200 ottelua. Hän on ollut huipulla pitkään ja on ehdottomasti pelaaja, jonka läsnäoloa ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä. Nyt olen saanut olla myös hänen joukkuekaverinsa kolme viikkoa, eikä ole kuin positiivista sanottavaa.

Myös pakkipari MacKenzie Weegar saa korkeaa ylistystä osakseen.

− Mikä isäntä, huudahtaa Middleton.

− Minun ei tarvitse tehdä mitään. Olen lähinnä hämäys hänen vierellään ja pidän siitä. Hän on erinomainen pelaaja ja ansaitsee kaiken saaneensa menestyksen.

Kanadan neljännen maalin jälkeen ilo näkyi kaikkien pelaajien kasvoilla, mutta erityistä tyytyväisyyttä pystyi havaitsemaan hetkeksi kentälle jääneestä Middletonista. Kanadan maalilaulu sai pakkijärkäleen tanssahtelemaan luistimillaan vielä ryhmähalin jälkeenkin. Huomiosta kuullessaan Middleton alkaa laulaa laulua ja tanssia uudestaan.

− Freed From Desire, kuulin sen ensimmäistä kertaa täällä ja nyt en saa sitä enää pois mielestäni. Sen tahtiin on hankala olla tanssimatta eikö niin? Näytä minulle, löytyykö sinulta olkapäitä?

Haastetun toimittajan oli pakko vastata ja seurasi muutaman sekunnin hetki, jonka aikana Kanadan maajoukkuepuolustaja ja Jatkoajan toimittaja tanssivat kahdestaan mediakäytävällä.

− Hieno kappale, toteaa Middleton.

Kappale ei ole hieno pelkästään Middletonin mielestä nimittäin vastapuolella pelannut Saksa jakoi puolustajan mielipiteen. Nähtiin ottelu, jossa molemmat joukkueet käyttivät ehkä hieman hämmentävästi samaa maalilaulua.

− Itseäni ei hämmentänyt. Kyseessä oli finaali, joten oli helppo pysyä kärryillä siitä, kenen biisi soi. Onneksi kappale soi meidän ansiostamme viidesti ja heidän ansiostaan vain kaksi kertaa.

Kokeneilta oppia

Nuorissa yhden MM-kullan voittanut Adam Fantilli voi nyt lisätä mitalikaappiinsa myös aikuisten mestaruuden. Fantilli sadatti kiitosta joukkueensa kokeneemman osaston suuntaan.

− Hieman onnea se vaati, mutta paljon enemmän se on tämän pukuhuoneen ansiota. Meillä on pelaajia, joilla on 1200 NHL-ottelua ja sitten on pelaajia, joilla on nolla. Joukkueemme hyötyi paljon tästä kokemuksen ja kypsyyden haarukasta.

Henkilökohtaisesti tärkeimmiksi malleikseen Fantilli nimeää kaksi NHL:n seuraajille erittäin tuttua nimeä.

− Kokeneemmat pelaajamme pystyivät myös opettamaan itselleni sekä monelle muulle nuorelle monia asioita tämän yhdessäolon aikana. Meille oli tästä kokemuksesta paljon hyötyä. Mallia olen katsonut eniten Lucicista ja Tyler Toffolista, vaikka muitakin toki löytyy.

− He kaksi ovat voittaneet mestaruuksia kaikkein korkeimmalla tasolla. Yritän vain ottaa mallia siitä, miten he tekevät asioita. Katson miten he käyttäytyvät jäällä ja edustavat itseään. Olen ollut kärpäsenä katossa, ja joissain tilanteissa vain heidän katsomisensa on vastannut kysymyksiini.

Kesällä NHL:ään varattava Fantilli on ammattilaisnäkökulmasta kisojen tarkkailluimpia pelaajia. Hän ei itse ole vielä täysin varma, kykenisikö hyppäämään NHL:n tahtiin välittömästi varaustilaisuuden jälkeen.

− En tiedä. Nämä eivät ole ihan samanlaisia pelejä kuin NHL:ssä. Nyt täytyy vetää hyvä kesä ja katsoa sitten, olenko valmis.

» Lähetä palautetta toimitukselle