Suomi murskasi Tanskan alkusarjan päätösottelussaan – Hannes Björninen ja Mikael Seppälä kunnostautuivat Leijonien tehomiehinä

MAAJOUKKUE / Raportti
Atte Ohtamaa viimeisteli Leijonien toisen maalin.

Suomi sai alkusarjan päätösottelussaan tiistaina vastaansa Tanskan. Kummallakaan joukkueella ei ollut ottelussa kunniaa lukuun ottamatta minkäänlaista panosta, sillä A-lohkon sijoitukset olivat jo varmistuneet ennen illan viimeistä kamppailua.

Ottelun lopputuloksesta riippumatta Suomi sijoittuisi lohkossaan kolmanneksi ja Tanska viidenneksi.

Panoksettomuus ei Leijonien otteissa näkynyt, vaan joukkue kukisti Tanskan vakuuttavasti maalein 7–1. Suomen kaikki seitsemän maalia merkittiin eri pelaajille.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin Hannes Björninen, joka merkkautti ottelussa yhden maalin ja kaksi syöttöpistettä.

Suomi karkasi Tanskalta heti alussa

Suomi aloitti alkulohkon päätöskamppailunsa väkevästi. Reilu kolme minuuttia ottelun alusta Suomi oli jo kahden maalin karkumatkalla.

Leijonien avausmaalista vastasi joukkueen kapteeni Marko Anttila, joka ohjasi Nikolas Matinpalon laukauksen ohi George Sørensenin. Vain hetki tästä punalamppu syttyi uudelleen Atte Ohtamaan viimeisteltyä ylivoimahyökkäyksestä lukemiksi 2–0.

Avauserää hallinnut Suomi osui vielä kertaalleen Ville Pokan ohjattua pakkiparinsa Mikael Seppälän laukauksen verkon perukoille. Näin ensimmäinen erätauko kutsui joukkueita Leijonien 3–0-johdossa.

Vahvasti pelannut Leijonat ei antanut vastustajalleen armoa

Suomi jatkoi maalien tehtailua osuen myös toisessa erässä kolmesti. Björninen laukoi Leijonat 4–0 edelle erän alussa. Hyvän esityön Björnisen maaliin teki ratkaisevan syötön antanut Harri Pesonen.

Erän kaksi muuta maalia taas syntyivät viimeisen viiden minuutin aikana. Juho Lammikko vei Suomen alivoimalla 5–0-johtoon yllätettyään Sørensenin pienestä kulmasta.

Kuudennen maalin Leijonille iski kolmannessa ottelussa peräkkäin osunut Kasperi Kapanen, joka ohitti Sørensenin läpiajosta. Kapasen läpiajoon vapautti mainiolla syötöllään Kaapo Kakko.

Päätöserä alkoi sekin Suomen maalilla. Nikolas Matinpalo tykitti uransa ensimmäisellä arvokisamaalillaan lukemiksi 7–0.

Tanska rikkoi kuparisensa heti seuraavasta aloituksesta Nikolaj Ehlersin purjehdittua suomalaispuolustuksen läpi ja lauottua kiekon takakulmaan ohi Emil Larmin.

Enempää maaleja päätöserässä ei nähty, joten ottelun loppulukemat kirjattiin Suomen hyväksi maalein 7–1.

Torstaina pelattavissa puolivälierissä Suomea vastaan asettuu B-lohkossa toiseksi sijoittunut Kanada. Suomen ja Kanadan välinen kamppailu alkaa kello 20.20.