Puolustajien tehoillassa maalin iskenyt Atte Ohtamaa: "Tänään kiekkoa pelattiin paljon viivaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Atte Ohtamaa kunnostautui maalintekijänä Suomen 7–1-voitossa Tanskasta.
Kuva © Jarno Hietanen
Suomen puolustajat olivat vahvalla pelipäällä ottelussa Tanskaa vastaan. 7–1-voitossa Leijonien puolustajat summasivat yhteistehot 3+4. Atte Ohtamaa aloitti puolustajien maalinteon tärkeällä 2–0-osumallaan ensimmäisen erän alussa.

Viisi MM-mitalia urallaan saavuttaneen Atte Ohtamaan peli on aina perustunut vahvaan puolustuspelaamiseen, ja maaleja on tullut harvakseltaan. Niinpä Tanskaa vastaan tehty maali maistui makealta.

− Tänään kiekkoa pelattiin paljon viivaan, ja pakit toimittivat kiekkoa maalille. Mukavahan se on aina maalinteossa onnistua, Ohtamaa totesi maalistaan sekä puolustajien vahvasta panoksesta Tanska-ottelussa.

Ohtamaa oli hyvin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen ja kommentoikin, että tuolla ilmeellä on hyvä jatkaa välieriin.

Kaksi välipäivää oli tehnyt joukkueelle hyvää, ja joukkue oli todella hyvällä jalalla liikkeellä. Osa pelaajista oli ollut Marko Anttilan mökillä, osa golfaamassa, ja jotkut taas tapasivat perheitään, kuten Ohtamaa.

− Leiritys on ollut pitkä, ja nyt turnaus hektinen, joten oli tosi hieno nähdä perhettä. Vielä kun kisat ovat Suomessa, niin on helpompaa nähdä kuin muualla. Pelin alkamisajat ovat pienille lapsille aika myöhäisiä, mutta hyvin ovat jaksaneet pelejä seurata.

Käännettäessä katseet puolivälieriin Ohtamaa kommentoi, että vastaan on tulossa hyvin perinteinen Kanada.

− Emme ole tietenkään vielä Kanadaa tutkineet, mutta kyllähän siellä ne kaikki perinteisen Kanadan elementit ovat. Tiedossa on pystysuunnan jääkiekkoa, kovaa taistelua ja painia sekä maalin edustalla että kulmissa,. Varmasti tulee hyvä peli, mutta vahva on usko, että pelaamme vielä viikonloppunakin.

Suomen ja Kanadan välinen puolivälierä pelataan torstaina Tampereella. Ottelu alkaa kello 20.20.

» Lähetä palautetta toimitukselle