Kaatuiko Leijonat omilla lääkkeillään? − Niklas Friman: "Keskialueen kolmio oli vastassa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Niklas Friman pelasi uransa toiset MM-kisat.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Suomi putosi MM-kisoista hävittyään puolivälieräottelunsa Kanadalle 4−1. Leijonien luottopuolustaja Niklas Friman purki pettymystään ottelun päätyttyä.

− Tuntuu tosi kovalta. Tämä on urheilua ja on hyväksyttävä se, että tulos oli tämä tänään, Friman huokaisi.

Suomi hallitsi kiekkoa, mutta Frimanin mukaan Kanadan keskialueen puolustuspeli oli haastava ohitettava. Se on Leijonille tuttu kuvio edellisvuosilta, mutta toisinpäin. Tällä kertaa Suomi oli painostajan roolissa.

− Vastustaja pelasi tosi kärsivällisesti, eikä ottanut riskejä. Kun pääsimme ensimmäisen ja toisen pelaajan ohi, oli keskialueen kolmio vastassa. Ei päästy vyöryttämään keskialueen läpi, emmekä saaneet tarpeeksi hyvin kiekkoa syvälle ja ylivoimahyökkäyksiä. Kliinisesti viimeistelivät vastaan. Kunnioitetaan tulosta, ja katsotaan peiliin, Friman summasi puolivälierää.

Suomen joukkueen perusrunko oli tänä vuonna lähes sama kuin viime vuonna. Tänä keväänä mukaan saatiin muutama kovempi NHL-tähti. Frimanin mukaan joukkueet erosivat toisistaan, mutta yhdistäväksi tekijäksi hän nostaa yhteishengen.

− Meillä oli taas tosi hyvä meininki koko leirityksen ja turnauksen ajan. Pienistä asioista jäi kiinni. Kaaduttiin sekä hyökkäystehokkuuteen että puolustukseen. Vähän liian hyviä paikkoja annettiin, ja vastustaja rankaisi niistä, Friman pyöritteli.

Ensi kaudella Ilvestä edustava Friman koki ylpeyttä Leijonapaidasta tappionkin hetkellä.

− Kohta seitsemän viikon ajan kun on saanut Leijonapaitaa pitää päällä, on tosi kunnioitettu olo ja hyvä fiilis siitä. Tappio tuntuu pahalta, mutta tulos oli tämä tänä vuonna, Friman päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle