André Tourigny kehui Kanadan johtajuutta − Harold Kreis korosti saksalaisen kiekon muuttunutta asennetta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
André Tourignylle maailmanmestaruus on toinen laatuaan.
Kanadan André Tourigny juhli toistamiseen maailmanmestaruutta. Kaksi vuotta sitten apuvalmentajana saatu kulta sai nyt rinnalleen onnistumisen vastuuvalmentajana. Saksan Harold Kreis antoi kehut sille, miten Kanada muokkasi peliä ottelun kestäessä.

MM-kisoja voitetaan varsin harvoin puhtaalla pelillä, ja tälläkin kertaa André Tourigny korosti Kanadan alkusarjassa kokemia tappioita mestaruuden siemenenä.

− Ei voi voittaa, ellei koe matkalla kovia. Mielestäni tappiot Sveitsille, vaikka pelasimme hyvin, ja sitä seuraavassa pelissä Norjaa vastaan nostattivat tämän joukkueen liekkeihin, päävalmentaja Tourigny analysoi.

Tourignyn johtamassa joukkueessa oli paljon kokemusta, mutta myös nuoria pelaajia. Päävalmentajan mielestä joukkueen voitontahto oli suuri, ja sitä tuotiin esiin jo varhaisessa vaiheessa.

− Alusta asti johtajuus nousi esiin. Kun kokoonnuimme Budapestissa, kysyin koko ajan, kuinka paljon he haluavat voittaa.

Välierän jälkeen Tourigny kertoi, että neljän tunnin ero otteluissa merkitsee, jos finaali päättyy voittoistasti. Näin hän ajatteli samasta asiasta mestaruuden ratkettua.

− Ehkä se teki eron. Meillä oli raskasjalkaisia pelaajia tässä pelissä, joten luulen, että Saksallakin oli sama tilanne, kun he pelasivat vähän myöhemmin. Joten neljän tunnin ero oli hyvä.

Unohtumaton matka Latviaan ja Suomeen on nyt takana, ja Tourigny uskoo, että mestaruutta muistellaan yhdessä vielä monta kertaa.

− Pelaajat ansaitsevat nyt juhlansa. He tulivat tänne ja taistelivat mestaruuden, joten he voivat kulkea yhdessä ikuisesti. Kautta on takana yli sata peliä, joten nyt menemme jossain rannalle ja nautimme olosta.

Kreis näki Kanadan muuttaneen peliään paremmin

Hopealle jääneen Saksan päävalmentaja Harold Kreis näki, että Kanada osasi mukautua peliin paremmin ja vei sen takia voiton.

− Aloitimme ottelun hyvin ja annoimme Kanadan alueella hyvää painetta ja pakotimme heitä huonoihin ratkaisuihin. Mutta sen jälkeen he osasivat mukautua siihen ja vaihtelivat lyhyiden ja pitkien syöttöjen välillä. Siten he alkoivat viettää enemmän aikaa meidän alueellamme, ja se kulutti meitä. Suuren osan pelistä pystyimme kuitenkin antamaan täyden vastuksen.

Kreis aloitti Saksan päävalmentajana kesken päättyneen kauden, kun hänen edeltäjänsä, suomalainen Toni Söderholm siirtyi seuravalmennukseen SC Berniin. Kreisin mukaan suuret linjat eivät muuttuneet, ja hyvää työtä on tehty useamman eri valmennustiimin johdolla.

Marco Sturm aloitti työn hopeamitalilla olympialaisissa. Söderholm teki sen jälkeen vuosien hyvän työn. Kyse on kuitenkin paljon ajattelutavasta. Nykyään emme mene isojan maita vastaan vain sillä asenteella, että pidämme pelin tiukkana, vaan lähdemme voittamaan omalla tavallamme. Tämän asenteen Marco ja Toni toivat saksalaiseen kiekkoon, ja minun tehtäväni on jatkaa sitä ennen kaikkea nuorien pelaajiemme kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle