MM-kisojen paras puolustaja MacKenzie Weegar kiittää joukkuettaan kunniasta − povaa samalla lisää saksalaisia NHL-pelaajia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
MacKenzie Weegarin turnaus päättyi juhliin.
Kuva © Jarno Hietanen

MacKenzie Weegar kirjautti kisojen aikana 11 tehopistettä kymmenessä ottelussa. Se sekä hänen tuomat puolustuspään avut eivät jääneet huomaamatta, kun hänet palkittiin turnauksen esityksistä. Weegar itse ei kuitenkaan lähde ylikorostamaan omaa osuuttaan Kanadan mestaruuden takana.

− Se on kunnia koko joukkueelle. En olisi voinut voittaa sitä ilman joukkuetoverien panosta, Weegar kertoo ajatuksiaan valinnoista.

Hän kehuu erityisesti joukkuehenkeä ja sitä, kuinka nuorien ja vanhempien pelaajien yhteistyö joukkueessa toimi.

− Tämä on ollut mahtava kokemus. En voi kuvailla sitä kaikkea. Budapestin harjoitusleiriltä Riikaan ja sieltä tänne on ollut surrealistista. Hävisimme Sveitsille ja Norjalle. Meidän piti oppia joukkueena virheistämme, ja päätimme turnauksen voittajana.

29-vuotias Weegar kuuluu joukkueen kokeneeseen osastoon, ja hän korostikin joukkueen johtajuusosastoa.

− Vanhempien kavereiden, kuten Tyler Toffolin, Milan Lucicin, Lawson Crousen, Scott Laughtonin ja minun täytyi pitää huolta nuoremmista pelaajista ja pitää heidän itseluottamuksensa korkeana vaikeina aikoina. Johtajaosasto oli tässä joukkueessa mahtava. Myös valmennuksesta minulla on vain hyvää sanottavaa. Olimme kuin perhe tämän kuukauden ajan.

MM-kisojen arvostus herättää keskustelua aina kisojen aikaan, mutta itse turnauksessa pelaaville se on aina iso asia. Samalla Weegar näkee, että Euroopassa arvostus on korkeammalla kuin Pohjois-Amerikassa.

− Maailmanmestaruus merkitsee kaikkea eurooppalaisille, ja se merkitsee meille pohjoisamerikkalaisille, jotka turnaukseen saapuvat. Se on iso turnaus, ja olen ylpeä, että sain olla osa sitä.

Kanada paransi alkuvaikeuksien jälkeen otteitaan, ja pudotuspeleissä se nappasi kovalla rutiinilla kolme voittoa. Weegar näkeekin, että joukkue oli parhaimmillaan tiukoissa paikoissa.

− Näen, että löysimme kunnolla oikean tason puolivälierissä ja välierissä. Loppuottelussa pelasimme sitä paremmin, mitä pidemmälle peli eteni.

Finaalivastustaja Saksalla oli kolme tällä kaudella NHL:ssä ja kaksi AHL:ssä pelannutta pelaajaa. Weegar näkee, että potentiaalisia pelaajia Pohjois-Amerikan kaukaloihin olisi joukkueessa enemmänkin.

− Saksa antoi kaikkensa, ja he johtivat peliä. Saksan joukkue tulee olemaan vahva tulevina vuosina. He luistelevat vahvasti kiekon kanssa, ja uskon, että tämä oli monelle heistä myös iso näytön paikka NHL:n suuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle