Ville Pokka rikkoi MM-kisakuparisensa: "Joskus osuu, kun sinne sohii"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ville Pokalle käynnissä olevat MM-kisat ovat uran viidennet.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Ville Pokka pelaa viidensiä MM-kisojaan, ja vasta nyt hän onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa. Ottelu oli hänelle kaikkiaan 43. MM-kisoissa. Ennen ottelua hän oli eniten MM-otteluja ilman maalia pelannut suomalainen kenttäpelaaja, mutta nyt "kunnia" siirtyi Seppo Suoraniemen ja näissä kisoissa pelaavan Miika Koiviston nimiin.

− Aina on kiva tehdä maali. Joskus osuu, kun sinne sohii. Ehkä olin väärässä paikassa oikeaan aikaan. Puhuttiin, että yritämme saada kiekkoa enemmän viivaan ja luotua sitä kautta tilanteita, Pokka luonnehti pelillisiä muutoksia Tanska-otteluun.

Pokan maali syntyi, kun hän ohjasi puolustajaparinsa Mikael Seppälän laukauksen maalin kulmalta. Suomen maaleista myös Marko Anttilan tekemä ensimmäinen ja Nikolas Matinpalon laukoma seitsemäs osuma syntyivät suoraan viivalaukauksista tai niiden ohjauksista.

Kun Saksa oli voittanut Ranskan aiemmin tiistaina, ei juuteilla ollut ottelussa panosta. Se helpotti Suomen pelaamista, mutta Pokan mukaan ei vaikuttanut joukkueen keskittymiseen.

− Lähestyimme tätä oman pelin kautta, ja lähdettiin siitä, että tehdään oma hyvä suoritus tässä pelissä, Pokka arvioi.

Suomi tulee kohtaamaan puolivälierässään Kanadan, joka voitti aiemmin tiistaina Tšekin Riiassa. Kolmessa edellisessä MM-turnauksessa Suomi ja Kanada ovat pelanneet vastakkain finaalissa, kuten myös vuonna 2016. Nyt kohtaaminen nähdään siis jo kaksi kierrosta aiemmin.

− Totta kai tällaisen voiton jälkeen on hyvä lähteä puolivälierään. Käännetään katseita torstaihin. Kova peli on tulossa, katsotaan vähän videoita ja palautellaan, Pokka arvioi keskiviikon ohjelmaa.

MM-turnauksessa tuodaan usein esiin se, että peliä täytyy pystyä parantamaan turnauksen edetessä. Pokka näkee, että Leijonien suoritustaso on tähän mennessä ollut tasainen.

− Ihan hyvin ollaan pelattu koko ajan. Pieniä juttuja pystyy parantamaan, mutta ei tässä muuta mietitä, kuin että torstaina on edessä tärkeä peli, ja siihen pitää ladata kaikki. Tästä eteenpäin on tärkeintä, mitä tapahtuu jatkossa, eikä se, mitä on tapahtunut tähän mennessä.

Millaista peliä Kanadaa vastaan voi sitten odottaa? Vaikka Kanadan miehistö vaihtuu vuodesta toiseen paljon enemmän kuin Suomella, pelityyli on usein samanlainen miehistä riippumatta.

− Kanadaa vastaan tulee kova kamppailupeli, ja vauhtia tulee riittämään. Jokaisen jätkän tulee olla parhaimmillaan, Pokka päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle