Ruotsalaislegenda kehuu Moritz Seideria − "Hänessä on aineksia olla koko NHL:n paras pelaaja"

MAAJOUKKUE, NHL / Haastattelu
Nicklas Lidström näkee Moritz Seiderin tulevaisuuden vahvana.
Kuva © Get
Urallaan seitsemän kertaa NHL:n parhaaksi puolustajaksi valittu Nicklas Lidström työskentelee nykyään Detroit Red Wingsin kiekkotoimintojen varapresidenttinä. Hän oli paikalla Tampereella pelatuissa MM-kisoissa, ja antoi Jatkoajan haastattelussa vuolaat kehut Red Wingsin uudelle puolustajasuuruudelle, Moritz Seiderille.

NHL:ssä ollaan viime vuosina nähty vahva uuden sukupolven puolustajien esiinnousu. Adam Fox ja Cale Makar ovat jo voittaneet parhaalle puolustajalle annettavan James Norris Memorial Trophyn. Yksi potentiaalinen nimi, joka voi yltää samaan lähitulevaisuudessa, on Detroit Red Wingsiä edustava Moritz Seider, joka edustaa saksalaisten kiekkoilijoiden nousua muun muassa Ottawa Senatorsin hyökkääjän Tim Stützlen kanssa. Miesten edustamien joukkueiden kohtaaminen nähdään Suomen aikaa lauantai-iltana.

Saksalaispuolustaja Seider valittiin viime kevään MM-kisojen tähdistökentällisen toiseksi puolustajaksi yhdessä kanadalaisen MacKenzie Weegarin kanssa, joka vei turnauksen parhaan puolustajan tittelin.

Entisenä huippupuolustajana ja oman seuran miehenä ruotsalaislegenda Nicklas Lidström pystyy antamaan hyvän luonnehdinnan Seiderista. Pelityyliä hän ei pidä kuitenkaan samanlaisena.

− Näen meidät erityyppisinä pelaajina. Moritz taklaa enemmän ja on aggressiivisempi kuin mitä minä olin, kun minä olin enemmän kiekkoa liikuttava pelaaja, Lidström arvioi.

Moritz Seider on seuraavan vuosikymmenen isoja puolustajanimiä.
Kuva © Getty Images

MM-kisojen hyödyllisyydestä NHL-pelaajille on usein keskusteltu. Lidström näkee turnauksen Seiderin kannalta oivallisena tilanteena, erityisesti kun joukkue onnistui venymään MM-hopealle.

− Sen jälkeen kun pelaa pitkän NHL-kauden, eikä pääse pudotuspeleihin, on hyvä pelata tärkeitä pelejä toukokuussa. Sitä kaikki haluavat kuitenkin tehdä NHL:ssä. Mahdollisuus pelata tässä turnauksessa on siksi iso asia.

Seider voitti kaudella 2021−22 NHL:n parhaan tulokkaan palkinnon ensimmäisenä saksalaispelaajana. Lidström uskoo, että palkinto ei jää Seiderin ainoaksi NHL-uralla, ja odotukset ovat kovat.

− Hänessä on aineksia olla paras pelaaja, ei ainoastaan Detroitissa vaan myös koko NHL:ssä. Hän saa lisää kokemusta ja parantaa sitä myöten otteitaan.

Tämänvuotisen turnauksen hyvistä kokemuksista huolimatta Lidström toivoo, että Seideria ei ensi vuonna MM-kisoissa nähdä tärkeämpien pelien ollessa käynnissä.

− Toivottavasti ensi vuonna Red Wings pelaa pudotuspelejä.

Red Wingsin nuori johtaja

Kevään MM-kisoissa Seider pyhitti aikaansa oman maajoukkueen lisäksi myös seurajoukkueensa intressien eteen. Hän otti Red Wingsin nuoren lupauksen, yhdysvaltalaisen Carter Mazurin perheineen mukaansa illalliselle kisojen vapaapäivänä. Esikuvana oleminen on Seiderille kunnia-asia.

− Se on jotain mitä olen oppinut itse, kun saavuin NHL:ään. Haluan ottaa nuoremmat jätkät huomioon ja tehdä heidän olonsa mukavaksi pukuhuoneessa. Se myös palvelee joukkuettamme pitkällä tähtäimellä, Seider kertoi toukokuussa.

Lidströmin ja Seiderin kommentit on otettu keväisten jääkiekon MM-kisojen yhteydessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle