Moritz Seider ja JJ Peterka olivat ylpeitä Saksan saavutuksesta − "Tulemme pärjäämään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saksa saavutti parhaan sijoituksensa 70 vuoteen.
Kuva © Jarno Hietanen

Saksa taipui Kanadalle MM-kisojen loppuottelussa 5−2. Joukkueen nuoret tähtipelaajat Moritz Seider ja John-Jason "JJ" Peterka kantoivat hopeamitaleitaan ylpeydellä kovan pettymyksen jälkeenkin.

Seiderin mukaan ottelu oli tasainen ja todisti Saksan pystyvän pärjäämään MM-kisoissa joka vuosi.

− Olen tietysti pettynyt. Annoimme voiton heille. Mielestäni Kanada ei ollut parempi joukkue koko aikaa, vaan tämä oli tasainen taistelu. Jos opimme näistä virheistämme, tulemme pärjäämään seuraavina vuosina, Seider kertoi tuoreeltaan finaalin päätyttyä.

Peterka koki pettymyksen tuoreeltaan hieman raskaammin.

− En tiedä mitä sanoa. On niin paljon tunteita. Ehkä parin päivän päästä voin tuntea ylpeyttä. Nyt vain tuntuu, että oli rankkaa hävitä tämä peli, Peterka kertoi.

Sekä Seider että Peterka valittiin turnauksen tähdistökentälliseen, ja Peterka jopa turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi.

Hän keräsi kisoissa kymmeneen otteluun kunnioitettavat kuusi maalia ja kuusi syöttöpistettä.

Se ei toistaiseksi ainakaan miehen mieltä lämmittänyt, vaikka mielessä olikin ylpeyttä Saksalle pelaamisesta.

− Tulin tänne pitämään hauskaa jätkien kanssa ja pelaamaan kotimaalleni. Se on suuri kunnia. Haluan aina olla paras jäällä, ja tuoda parhaani joukkueelle. Seisoisin tässä kuitenkin mielummin kulta kaulassani, Peterka pyöritteli.

Saksan suoritus tänä vuonna on valtava asia Saksan jääkiekolle. Tähän kun lisätään viiden vuoden takainen hopeamitali olympialaisista ja tulevat MM-kisat maassa vuonna 2027, voi todeta Saksasta löytyvän potentiaalia nousta lajin suurmaaksi.

Sekä Seider että Peterka odottavat tulevaa mielenkiinnolla.

−Tämä merkitsee paljon. Kun voitimme hopeaa olympialaisissa, tosi moni uusi ihminen kiinnostui jääkiekosta. Saimme MM-kisat Saksaan vuodelle 2027. Nyt hopean voittaminen oli iso askel maamme kasvavalle jääkiekolle, Peterka luettelee.

Saksan suoritus tänä vuonna oli nousujohteinen. Se hävisi turnauksen kolme ensimmäistä peliä, mutta napsi sen jälkeen vain voittoja − aina finaaliin asti.

− Pelasimme upean turnauksen yhdessä. Hävisimme kolme ensimmäistä peliämme, pelasimme selkä seinää vasten sen jälkeen ja tulimme sieltä takaisin pelaten vain kuolemanotteluita. Pelasimme toisillemme ja olen ylpeä siitä, miten taistelimme, Peterka kertasi.

Seider kertoi olevansa ylpeä näiden kisojen suorituksesta ja lupasi Saksan olevan jatkossa kova pala purtavaksi muille suurmaille − mikäli Saksa sisäistää tänä keväänä kerrytetyt opit.

− Jos vain teemme kotiläksymme. Saksa ei ole pärjännyt näin hyvin 70 vuoteen, eikä kukaan voi ottaa tätä meiltä pois. Teimme historiaa tänään ja olen todella ylpeä kaikista joukkueessamme, Seider kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle