Tyler Myers on kolmen ikäluokan maailmanmestari − Pierre-Olivier Joseph juhli ensimmäisessä arvoturnauksessaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Myers on päässyt juhlimaan kolmessa eri ikäluokassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Kanadalaisia kolmen ikäluokan maailmanmestareita on nyt viisi. Tuoreimpana sellaisen saavutti puolustaja Tyler Myers, joka kantoi vastuuta vaahteranlehtipaitojen takalinjoilla.

Tyler Myers kuului Kanadan 18-vuotiaiden mestarijoukkueeseen vuonna 2008 ja seuraavana vuonna hän pääsi juhlimaan 20-vuotiaiden mestaruutta. Samoissa joukkueissa pelasivat myös Jordan Eberle ja Ryan Ellis, joista Eberle on miesten maailmanmestari vuodelta 2015 ja Ellis vuotta myöhemmin. Sam Reinhart ja Connor McDavid voittivat puolestaan kolme MM-kultaa yhdessä: 18-vuotiaat vuonna 2013, 20-vuotiaat 2015 ja miehet 2016.

− On mahtavaa kuulua tuollaiselle listalle. Se on lyhyt, mutta heidän mukaansa pääseminen tuntuu hienolta, Myers iloitsee.

Myersin mukaan Kanadan joukkue oli vahvasti sitoutunut tavoitteeseen, ja finaalin eteneminen kuvasi sitä hyvin.

− Kahdesti tasoihin tuleminen osoittaa, millainen tämä joukkue on. Kolmanteen erään tulimme juuri sillä tavalla kuin me halusimme tulla. Pääsimme johtoon ja sen jälkeen pidimme siitä kiinni.

Siinä missä Myers juhli jo kolmatta kertaa, Pierre-Olivier Joseph pääsi kultakantaan jo ensimmäisessä arvoturnauksessaan. Hän ei päässyt edustamaan Kanadaa nuorten eikä poikien MM-kisoissa.

− Tuntuu epäuskoiselta, että sain kuulua tällaiseen ryhmään. Turnauksen alusta asti uskoimme toisiimme. Kaikki kuuluivat samaan veneeseen, ja nautimme yhdessä pelaamisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle