Keskiympyrä: Teuvo Teräväisen maalivire hirvittää, samoin Patrik Laineen sentteripeli – Ketkä ovat NHL:n avausviikon yllättäjät?

NHL / Podcast
Teuvo Teräväinen on löytänyt tehokkaasti katseellaan kiekon mentävät reiät.
Kuva © Claus Andersen
Keskiympyrä-podcastin seitsemäs jakso sukeltaa ensimmäisen NHL-viikon syövereihin. Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjät ovat aloittaneet räväkästi, ja Colorado Avalanche on tarjonnut juhlan aihetta. Käsittelyyn pääsevät myös viikon yllättäjät ja pettymykset. Lopuksi kasataan viikon tähdistökentälliset sekä veikataan Stanley Cup-mestaria.

Keskiympyrä-podcastin kauden seitsemännessä jaksossa Jatkoajan toimittajat Eemeli Aho ja Antti Nikulin tarkastelevat ensimmäisen NHL-viikon keskeisimpiä tapahtumia. Maaleja mättävä Teuvo Teräväinen on ilahduttanut otteillaan, mutta samaan aikaan pelaajan kohtalo huolettaa.

Colorado Avalanchen organisaatiolla ja kannattajilla on riittänyt viikon aikana juhlittavaa. Joukkue nousi sivuamaan NHL:n ennätystä pisimmästä vierasvoittoputkesta. Tämän ohella myös Cale Makar teki historiaa, ja Devon Toews kirjoitti nimensä pitkään jatkosopimukseen.

Jaksossa hämmästellään, kuinka kohtuuttomat mittasuhteet Connor McDavidin maali Nashvilleä vastaan on saanut. Lisäksi useissa medioissa läpikäyty Patrik Laineen sentteripeli saa oman tuomionsa.

Jakson lopulla kaksikko nimeää viikon suurimman yllättäjän ja pettymyksen, sekä joukkueista että pelaajista. Näiden lisäksi juontajat valitsevat omat tähdistökentällisensä kuluneen viikon parhaista suoriutujista. Viimeisenä vuorossa on Stanley Cup -mestarin veikkaus. Ehdotukset tulevasta mestarijoukkueesta edustavat alkukauden otteisiin peilaten lähes vastakkaisia ääripäitä.

Keskiympyrän kuudennen jakson sisältö:

Alkupuheet (00:00)
***
Uutiset:
Makarin ennätys, Toewsin jatkosopimus ja Avalanchen vierasvoittoputki (01:40)
Draisaitlin ylivoimamaaliennätys (04:38)
Loukkaantumiset, Arvidsson, Dach & muut (07:07)
***
Viikon nostot:
Hatut jäälle, Matthews, Jenner, Vatrano (08:50)
Onko 70 maalin NHL-kausi mahdollinen? (09:45)
Vegasin mestaruuskrapula (11:05)
Oilersin kylmäkäynnistys, McDavid, Woodcroft (16:11)
Pelastaako Leo Carlsson Ducksin? (23:21)
***
Suomalaiskatsaus:
Laineen sentterileikki (25:36)
Sahaako Teräväinen omaa oksaansa? (29:23)
Saros, Nashville, Pärssinen (33:59)
***
Avausviikon yllättäjät ja pettymykset (36:35)
Avausviikon tähdistökentät (49:09)
Keskiympyrän Hockey GM-nostot (59:18)
Mestariveikkaukset (60:30)

Keskiympyrä-podcastin seuraava jakso ilmestyy perjantaina 27. lokakuuta, jolloin luvassa on jälleen katsaus kuluneen NHL-viikon puhuttavimpiin tapauksiin. Lisäksi jaksossa tarkastellaan, kuinka hyvin juontajien tähdistökentällisten vire on säilynyt sekä nimetään viikon uudet yllättäjät ja pettymykset.

Muista liittyä Keskiympyrä-podcastin Hockey GM-kimppaan! Kimpan nimi on Keskiympyrä ja salasana Keskiumpura.

Podcast-jakso on nauhoitettu perjantaina 20.10.2023.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan neljännellä tuotantokaudella pääjuontajina toimivat Eemeli Aho ja Antti Nikulin. Lisäksi kauden mittaan kuullaan tasaiseen tahtiin aiempien kausien vakioäänet Janne Kuikka, Aki-Petteri Pulkkinen ja Heikki Mannonen.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta @ahon_eikka. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

Muokattu klo 17.20: Lisätty Spotify- ja SoundCloud-linkit jaksoon

» Lähetä palautetta toimitukselle