TSN: Patrik Laine on pyytänyt siirtoa Blue Jacketsista

NHL / Uutinen
Patrik Laine haluaisi siirtyä Columbuksesta muualle.
Kuva © Jarno Hietanen
Loukkaantumisten ja henkisten ongelmien vaivaama suomalainen haluaa uuden alun uudessa seurassa.

Pierre LeBrun pudotti suomalaispommin TSN:n Insider Trading -ohjelmassa ja kertoi, että Patrik Laine on pyytänyt siirtoa pois Columbus Blue Jacketsista. Seura on hänen mukaansa suhtautunut asiaan myötämielisesti ja osapuolet yrittävät löytää sovun saadakseen järjestettyä Laineelle uuden alun uudessa seurassa.

Laine ilmoittautui tammikuun lopussa NHLPA:n hoito-ohjelmaan, jossa hän on edelleen mukana. Tiedotteessa hän kertoi haluavansa keskittyä mielenterveyteensä ja hyvinvointiin.

Sinitakkeja edustaa ja johtaa GM Don Waddell, joka nimitettiin Laineen seuraan hankkineen ja helmikuussa potkut saaneen Jarmo Kekäläisen seuraajaksi kesäkuun alussa. GM:n toimen ohella hän toimii myös jääkiekkotoimintojen johtajana (President of Hockey Operations).

26-vuotiaan tamperelaisen siirtoa hankaloittaa vielä kaksi kautta jatkuva sopimus, joka kantaa 8,7 miljoonan dollarin kulua palkkakattoon. Viime kausi jäi Laineen osalta 18 otteluun (6+3=9), mutta kahdella edellisellä kaudella hyökkääjä paukutti tehoja noin piste per peli -tahdilla (56 ott. 26+30=56, 55 ott. 22+30=52).

» Lähetä palautetta toimitukselle