Keskiympyrä: Suomifinaalit peruttu? – Jacob Trouban Rangers ei ansaitse menestyä

NHL / Podcast
Edmonton Oilers on marssimassa kärkiyksilöidensä johdolla Stanley Cup -finaaleihin.
Keskiympyrän kauden 37. jaksossa nostetaan esiin konferenssifinaalien hahmoja. Miro Heiskanen tuikkii Starsin tähtenä, kun taas Aleksander Barkovilta kaivataan vieläkin enemmän. Jacob Trouban teloitustoimet ja NHL:n lepsu kurinpito aiheuttavat parranpärinää. Oilersin pelätään vesittävän suomalaisten unelmafinaalit.

NHL:n pudotuspelit ovat edenneet jo aivan finaalien kynnykselle. Keskiympyrä-podcastin kauden 37. jaksossa analysoidaan konferenssifinaalien tähän astista antia ja puntaroidaan otteluparien voimasuhteita. Idässä Florida Panthers on uusimassa finaalipaikkansa, kun taas lännessä Edmonton Oilers uhkaa pilata suomalaisten unelmafinaalin.

Muun muassa tätä sekä Jacob Trouban jäämistä ilman pelikieltoa teloitusyrityksestään ovat harmittelemassa Jatkoajan toimittajat Antti Nikulin ja Aki-Petteri Pulkkinen.

Viikossa on ehtinyt tapahtua paljon, sillä nyt linjoilla pohditaan, sopiiko Aleksander Barkovilta odottaa vielä nähtyäkin enemmän. Vahvasti esiintynyt suomalaissentteri ei ole varsinaisesti pettänyt, mutta konferenssifinaaleissa valokeilan ovat varastaneet muut pelaajat.

Broadway-tason tähtisuorituksia ovat esittäneet New York Rangersista maalivahti Igor Šestjorkin ja nuori Alexis Lafrenière. Floridalaisten riveistä yksikään pelaaja ei ole noussut yhtä selvästi ylitse muiden, mutta hyvistä otteistaan tunnustusta saavat Carter Verhaeghe, Anton Lundell ja Gustav Forsling.

Lännessä tilanne on toinen, sillä siellä Dallas Starsin suomalaistähti Miro Heiskanen lukeutuu itsestäänselvästi ottelusarjan hahmoihin. Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid ja pudotuspelikevään tehopuolustaja Evan Bouchard laittavat tällä saralla suomalaiselle kovasti kampoihin. Sivuuttaa ei sovi myöskään Stars-kapteeni Jamie Benniä, joka on ollut konferenssifinaaleissa elementissään.

Keskiympyrän 37. jakson sisältö:

Alkusanat (00:08)
***
NHL-sähkeet
Waddellin ero ja uusi haaste (03:09)
Seattle Kraken ja Winnipeg Jets nimittivät pääkäskijänsä (05:15)
Trouban naurettava sakko (09:27)
Kaskimäelle tulokassopimus St. Louis Bluesiin (13:56)
Minnesotasta PWHL:n ensimmäinen mestari (14:10)
***
Konferenssifinaalit

Rangers–Panthers (15:29)
Stars–Oilers (41:41)

Podcast-jakso on nauhoitettu perjantaina 31.5.2024.

Keskiympyrän seuraava jakso ilmestyy perjantaina 7. kesäkuuta.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan neljännellä tuotantokaudella pääjuontajina toimivat Eemeli Aho ja Antti Nikulin.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta @ahon_eikka. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle