Keskiympyrä: Aleksander Barkov on ykkössuosikki Conn Smytheen − Starsin jatkoonmeno voi kulminoitua Jani Hakanpäähän

NHL / Podcast
Aleksander Barkov on suurin suosikki NHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.
Kuva © China Wong / NHLI via Getty Images
Vaikka joukkueet NHL:n pudotuspeleissä vähenevät, tiivistyy otteluiden jännitys entisestään. Keskiympyrän kauden 36. jaksossa paketoidaan päättynyt toinen kierros, spekuloidaan alkavia konferenssifinaaleja ja veikataan tulevaa Conn Smythe -voittajaa.

Keskiympyrä-podcastin kauden 36. jakso nauhoitettiin sopivasti konferenssifinaalien alkaessa, ja jaksossa arvioidaan alkavat ottelusarjat. Totuttuun tapaan äänessä olevat Eemeli Aho ja Antti Nikulin veikkaavat suomalaisittain herkullista finaalisarjaa, kun sekä Florida Panthersille että Dallas Starsille povataan menestystä.

Jäljellä olevista neljästä joukkueesta etsitään eroavaisuuksia arvioimalla joukkueiden paremmuuksia maalivahti- ja erikoistilannepelaamisessa, laukaisumäärissä, aloituksissa ja maaliodottamasuhteissa.

Edmonton Oilers esiintyy edukseen erikoistilannepelaamisellaan, mutta antaa roiman tasoituksen Stuart Skinnerin maalivahtipelaamisella. Oilersin ylivoima on ollut jälleen mykistävää, ja vastassa oleva Dallas Stars puolestaan on ollut alivoimalla luokattoman huono. Parempi tasaviisikkopelaaminen kallistaa voittamisen vaakakuppia kuitenkin texasilaisten suuntaan. Starsin povataan etenevän finaaliin, vaikka Oilersillakin on mahdollisuutensa.

Starsin jatkoonmeno voi kulminoitua yllättävään nimeen. Käytännössä viidellä puolustajalla tähän asti pelannut Stars saattaa saada Jani Hakanpään takaisin takalinjoilleen. Se jos jokin toisi Starsille ison helpotuksen, sillä kevään edetessä kuorman tasaisempi jakautuminen nousee isoon arvoon.

Viime vuoden pudotuspeleissä lentonsa aloittanut ja sitä yhä jatkava Florida Panthers saa vastaansa New York Rangersin. Tasaviisikoin Rangersin lukemat ovat melko outoja, sillä joukkue on jäljellä olevista ainoa, joka laukoo jatkuvasti vähemmän kuin vastustajansa. Vaikka Rangersilla on parempi ylivoima ja maalivahtipelaaminen asettuu tasoihin, ennustavat Aho ja Nikulin Pantersin finaalipaikkaa selkeällä erolla.

Jaksossa myös nostetaan esille nippu nimiä, joista valikoituu tuleva pudotuspelien arvokkain pelaaja. Aleksander Barkov on kummankin listalla "kärkisonnina", ja haastajien joukkoon kumpikin nimeää Miro Heiskasen. Myös Connor McDavid, Leon Draisaitl, Igor Šestjorkin ja Vincent Trocheck nousevat puheisiin, mutta vain haastajien asemaan.

Keskiympyrän 36. jakson sisältö:

Alkusanat (00:10)
***
NHL-sähkeet
Valmentajanimityksiä ja palkitsemisia (03:18)
***
Pudotuspelien toinen kierros – mitä jäi mieleen? (10:37)
Conn Smythe Trophy -suosikit (13:36)
***
Konferenssifinaalit

Kuka ei kuulu joukkoon? (24:40)

Stars–Oilers (33:15)
Rangers–Panthers (45:32)
***
MM-kisojen puolivälierä Ruotsi–Suomi (1:01:24)

Podcast-jakso on nauhoitettu torstaina 24.5.2024.

Keskiympyrän seuraava jakso ilmestyy perjantaina 31. toukokuuta.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan neljännellä tuotantokaudella pääjuontajina toimivat Eemeli Aho ja Antti Nikulin.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta @ahon_eikka. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle