Keskiympyrä: Finaalit voivat alkaa! – Kuka on lopulta maailman paras pelaaja?

NHL / Podcast
Stanley Cupin voitto sinetöisi Connor McDavidin aseman maailman kiistattomasti parhaana pelaajana.
Kuva © Andy Devlin / NHLI via Getty Images
Keskiympyrän kauden 38. jakso purkaa käynnistyvän finaalisarjan atomeiksi. Syyniin otetaan niin erikoistilanne- kuin maalivahtipelaaminen sekä yksittäiset taisteluparit. Miten juontajien mielestä käy, kun vastakkain asettuvat maailman paras hyökkääjä ja maailman paras puolustava hyökkääjä?

Keskiympyrä-podcastin kauden 38. jakso paneutuu suurella pieteetillä alkaviin Stanley Cup -finaaleihin. Mikroskoopit ovat valmiina odottamassa, kun Jatkoajan toimittajat Eemeli Aho ja Antti Nikulin pyrkivät selvittämään, kumpi joukkue voittaa Stanley Cupin: Florida Panthers vai Edmonton Oilers.

Kutkuttava ottelusarja tarjoaa monta herkullista taisteluparia, joista ylivoimaisesti puhutuin on maailman parhaan hyökkääjän, Connor McDavidin, ja maailman parhaan puolustavan hyökkääjän, Aleksander Barkovin, välinen mittelö. Tasokkaista aiemmista vastustajista huolimatta, kumpikin pelaaja kohtaa pudotuspelien suurimman haasteensa ja pahimman pelkonsa toisissaan.

Oilersin menestys on luettu pitkälti joukkueen hyökkäyspään tähtien ansioksi. Kärkipelaajat ovat toki tehoilleet, mutta myös edmontonilaisten puolustuspeli on ollut mainiota, mistä kuuluu kiitos kesken kauden vaihtuneelle valmennukselle. Alaketjut ovat hoitaneet leiviskänsä tähän mennessä moitteettomasti, ja kiekko on alkanut tarttua Stuart Skinnerille.

Finaalipaikan uusinut Panthers on taas raadellut vastustajiaan laajuutensa voimin; milloin ratkaisijana on toiminut Sam Bennett, Anton Lundell tai Gustav Forsling. Laadukkaasti puolustavan ja kiekkoa hallitsevan joukkueen viimeisenä lukkona on toiminut Sergei Bobrovski, jonka taso on säilynyt järkkymättömänä jo vuoden verran.

Juontajien syynissä vaakakuppi toisensa jälkeen näyttää hivenen kallistuvan Panthersin suuntaan. Erikoistilannetehokkuudessa Oilers liikkuu kuitenkin omissa sfääreissään 37 prosentin yli- ja lähes 94 prosentin alivoimallaan. Siksi linjoilla pohditaan, voiko tämä yksittäinen, mutta äärimmäisen keskeinen osa-alue tehdä Oilersista lopulta finaalisarjan ennakkosuosikin.

Keskiympyrän 38. jakson sisältö:

Alkusanat (00:08)
***
NHL-sähkeet
Kekäläinen tyrkyllä Hurricanesin uudeksi GM:ksi (03:40)
Pavelskin ura päätöspisteessä (08:38)
Viittomakieliset Stanley Cup -finaalit ovat täällä (11:52)
Minne päätyvät Ehlers ja Guentzel? (13:12)
***
Stanley Cup -finaalit

Panthersin ja Oilersin reitit finaaleihin (17:00)
Terveystilanne ja palautuminen (18:35)
Milloin viimeksi... (22:07)
Voittajalla ei ole väliä (24:30)
Kuka kokee paineet? (27:45)
Taisteluparit, hyökkäykset ja puolustukset vastakkain (32:52)
Maalivahtipeli (58:26)
Erikoistilannepelaaminen (1:05:32)
Kiekonhallinta (1:09:12)
Valmennus (1:11:29)
Ei finaaleja ilman tarinoita (1:13:38)

Podcast-jakso on nauhoitettu perjantaina 7.6.2024.

Keskiympyrän seuraava jakso ilmestyy perjantaina 14. kesäkuuta.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan neljännellä tuotantokaudella pääjuontajina toimivat Eemeli Aho ja Antti Nikulin.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta @ahon_eikka. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle