Oilers voitti Panthersin kolmannen kerran peräkkäin ja on lähellä temppua, joka on nähty vain kerran NHL-historiassa

NHL / Uutinen
Zach Hyman karkasi maalintekoon Panthersin puolustajilta.
Kuva © Dave Sandford,NHLI via Getty Images
Oilers voitti kolmannen peräkkäisen finaaliottelun ja venytti sarjan seitsemänteen otteluun.

Edmonton Oilers voitti kotikaukalossaan pelatun kuudennen finaaliottelun maalein 5–1 ja tasoitti finaalisarjan voitoiksi 3–3. Florida Panthers voitti sarjan kolme ensimmäistä ottelua, jonka jälkeen Oilers on ollut voittamaton.

Oilersin maaleista vastasivat Warren Foegele, Adam Henrique, Zach Hyman, Ryan McLeod ja Darnell Nurse, joista kaksi viimeistä osuivat tyhjään nuottaan ottelun loppuhetkillä. Panthersin ainoan maalin teki Aleksander Barkov kolmannen erän alkuun kaventaen ottelun tilanteeseen 1–3.

Hymanista tuli maalinsa myötä kolmas aktiivipelaaja, joka on onnistunut vähintään 70 kertaa maalinteossa runkosarjan ja pudotuspelien aikana. Kaksi muuta aktiivipelaajaa ovat Connor McDavid (72 maalia kaudella 2022–23) ja Auston Matthews (70 maalia kaudella 2023–24).

Hymanin maali oli hänelle pudotuspelien 16. osuma. Viimeisen 30 vuoden aikana samaan on pystynyt ainoastaan Pavel Bure (16 maalia keväällä 1994) ja Joe Sakic (18 maalia keväällä 1996)

Oilers on jo onnistunut harvinaisessa tempussa, sillä NHL-historiassa on nähty 28 finaalisarjaa, jotka ovat alkaneet yhden joukkueen kolmella peräkkäisellä voitolla, ja vain kolmesti altavastaajan asemaan jäänyt joukkue on noussut voitoissa tasoihin.

Ainoa kerta, jolloin tappioasemassa ollut joukkue nousi mestaruuteen oli vuonna 1942, kun Toronto Maple Leafs voitti Detroit Red Wingsin. 1945 Red Wings oli lähellä maksaa kalavelkansa, mutta Maple Leafs voitti ratkaisevan seitsemännen ottelun.

Oilersin ja Panthersin välinen seitsemäs ja ratkaiseva ottelu alkaa Suomen aikaa tiistaiaamuna kello 3.

» Lähetä palautetta toimitukselle