Kanadan superlupaus Connor Bedard äimisteli joukkuekaverinsa suoritusta: "En osannut kuvitella, että hän tekee tuolla tavalla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Connor Bedard on yksi Kanadan jääkiekon suurista tulevaisuuden nimistä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kanadan nuorten maajoukkueen yksi kirkkaimmista tähdistä oli tyytyväinen omiensa turnauksen aloitukseen. Hän jakoi myös kiitosta niin kannattajille, vastustajalle kuin taiturimaisen läpiajomaalin tehneelle Ridly Greigille.

Nuorten MM-kisojen isäntämaa Kanada avasi turnauksensa selvällä voitolla Latviasta. 5−2-numeroihin päättyneen ottelun ensimmäisen täysosuman viimeisteli superlupaus Connor Bedard.

− En ollut pelannut kunnon ottelua kolmeen kuukauteen. Oli hienoa päästä taas tositoimiin, ja on aina upeaa pelata kannattajien edessä maataan edustaen.

Seuraavan NHL:n varaustilaisuuden kirkkain tähti antoi tunnustusta vastustajalle. Latvian turnauksen alku ei ollut se kaikista helpoin, sillä se kohtasi ensin Suomen ja nyt vaahteralehtipaidat.

− Latvia on kova joukkue. He painavat lujaa päälle ja pelaavat viisaasti. Tiesimme, että pelistä ei tule helppo. Heillä on paljon taitoa ja hyviä pelaajia. Oli hauska kamppailla heitä vastaan. Tällaisissa turnauksissa ei olekaan helppoja pelejä, eikä ketään saa aliarvioida, Bedard muistutti.

Edmontonissa pelattavissa kisoissa Rogers Place -areenan lehterit ovat kumisseet tyhjyyttään ensimmäisissä otteluissa. Isäntien avausmatsi keräsi katsomoon jo jonkin verran punaisiin pelipaitoihin sonnustautuneita ihmisiä.

− Yleisö oli äänekäs ja energinen. Uskon, että kaikissa otteluissamme tulee olemaan hyvä meininki, aivan kuten oli Vancouverissakin. Ihmisiä tulee enemmän ja enemmän joka otteluun. Kannattajien läsnäolo auttaa meitä pelaamaan paremmin, kiitteli superlupaus Bedard.

Äärimmäisen taitava Bedard myönsi, että maalinteko tuntuu aina hyvältä, mutta häb muisti myös todeta perinteiset kiekkojargonit vastauksensa perään.

− On aina hienoa tehdä maali ja etenkin tällaisissa turnauksissa ensimmäinen maali on iso juttu. Ei ole niin väliä kuka sen tekee, mutta oli mahtavaa mennä tuulettamaan osumaa kulmaukseen ja nähdä kannattajia siellä.

Bedard operoi jäällä hieman poikkeuksellisella työvälineellä.

− Olen aina pelannut vähän pidemmällä mailalla. Se sopii hyvin yhteen luisteluni kanssa ja pystyn käyttämään laukaustani paremmin. Kyse on vain mieltymyksestä, ei sen kummemmasta.

Ridly Greig vei Kanadan 4−1-johtoon maalilla, joka sai monet äimistelemään. Hyökkääjä ujutti kiekon ohi Latvian maalivahti Patriks Bērziņšin yhdellä kädellä.

− Se oli sairasta! En osannut kuvitella, että hän tekee tuolla tavalla. Olihan se huikeaa nähdä kiekon menevän sisään. Tuollaisen tekeminen ei ole helppo suoritus, Bedard hehkutti.

Kanada pelaa Suomea vastaan samassa lohkossa ja kohtaa Nuoret Leijonat alkusarjan päätöskierroksella maanantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle