HIFK julkaisi sopimuksia – Petr Kodýtek, Ronald Knot, Juhani Jasu ja Daniel Mäkiaho uusina vahvistuksina mukaan

LIIGA / Uutinen
Petr Kodýtek vaihtaa Ilveksen HIFK:hon.
Kuva © Tiia Mahkonen
HIFK on solminut sopimukset tšekkiläisten Petr Kodýtekin ja Ronald Knotin kanssa. Seuraan siirtyvät myös Juhani Jasu, Daniel Mäkiaho ja Santeri Hartikainen. Lisäksi seitsemän nuorta pelaajaa sai ensimmäiset Liiga-sopimuksensa.

Keskushyökkääjä Petr Kodýtek siirtyy HIFK:hon 1+1-vuotisella sopimuksella. Kodýtek pelasi viime kaudella Ilveksessä, jossa 25-vuotiaan tšekin tehot 59 runkosarjaottelussa kirjattiin lukemin 20+17=37. Viiden pudotuspelin saldo oli 1+2=3.

– Petr on monipuolinen keskushyökkääjä, jonka työkalupakkiin kuuluvat vahvat erikoistilannetaidot sekä yli- että alivoimaolla. Maajoukkuemies tuo dynaamisella luistelullaan ratkaisuvoimaa hyökkäykseen, toteaa päävalmentaja Ville Peltonen.

Ronald Knot on kookas 29-vuotias puolustaja, joka pelasi viime kauden kotimaansa Tšekin pääsarjassa Bílí Tygři Liberecin riveissä 40 ottelua tehoin 5+9=14. Aiemmin myös KHL:ssä ja AHL:ssä pelanneen Knotin sopimus on yksivuotinen.

– Ronald on AHL:ssä ja maajoukkueessa meritoitunut isokokoinen luistelu- ja kamppailuvoimainen rightin puolustaja. Hän on monipuolinen ja hyvän laukauksen omaava puolustaja, joka pystyy pelaaman niin yli- kuin alivoimaa, kertoo Peltonen.

Koko uransa kotimaan sarjoissa viihtynyt 36-vuotias Juhani Jasu on pelannut Liiga-urallaan Lukossa, HPK:ssa, Tapparassa ja TPS:ssä jo yhteensä 896 runkosarjaottelua ja 150 pudotuspeliä. Puolustavana keskushyökkääjänä tunnettu 36-vuotias pääsi juhlimaan Suomen mestaruuksia Tapparassa vuosina 2016 ja 2017.

23-vuotias Daniel Mäkiaho on pelannut Liiga-urallaan 92 runkosarjaottelua ja 3 pudotuspeliä. Laitahyökkääjän sopimus on kaksivuotinen. Mäkiahon isä on muun muassa HIFK:ta, HPK:ta ja Suomen maajoukkuetta edustanut Toni Mäkiaho.

– Daniel murtautui Liigaan toissa kaudella. Hän on luistelu- ja kamppailuvoimainen laitahyökkääjä, jonka kiekollinen taito tuottaa vastustajille harmaita hiuksia, Peltonen sanoo.

Jo viime kaudella viisi Liiga-ottelua HIFK:ssa lainalla pelannut Santeri Hartikainen on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen seuran kanssa. Suurin osa 25-vuotiaan hyökkääjän viime kaudesta meni Mestiksen Kiekko-Vantaassa, jossa 47 runkosarjaottelua tuotti tehot 19+31=50.

Lisäksi HIFK ilmoitti tehneensä sopimukset seitsemän nuoren pelaajan kanssa. Hyökkääjät Jere Somervuori, Viljo Kähkönen, Aatu Karjalainen ja Valtteri Piiroinen, puolustajat Niklas Nykyri ja Bruno Jalasti sekä slovakialainen maalivahti Rastislav Eliáš saivat liigasopimukset.

Somervuoren ja Kähkösen sopimukset ovat kolmivuotisia. Karjalainen, Nykyri, Jalasti ja Eliáš tekivät kaksivuotiset sopimukset ja Piiroinen yhden vuoden pahvin.

Sopimukset julkaistiin HIFK-risteilyn yhteydessä ja niistä tiedotettiin muun muassa seuran tilillä X-palvelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle