IL: TPS-kapteeni Juhani Jasu on ensi kaudella HIFK:n mies

LIIGA / Uutinen
Jasu pelasi Turussa kapteenina neljän kauden ajan.
Kuva © Timo Savela
Juhani Jasu on siirtymässä ensi kaudeksi HIFK:n riveihin, kertoo Iltalehti. Myös TPS-valmennuksessa mukana ollut Kari Kalto suuntaa kohti Helsinkiä.

Neljän kauden ajan TPS:n riveissä kiekkoillut ja kapteenin tunnusta rinnassaan kantanut Juhani Jasu siirtyy Iltalehden mukaan ensi kaudeksi HIFK:n riveihin. Sopimus on tiettävästi kaksivuotinen. 

36-vuotias sentteri on pelannut Liigassa tähän mennessä 896 runkosarjaottelua ja 142 pudotuspelimittelöä. Seuroina ovat olleet Tappara, Lukko ja HPK.

Kuluvalla kaudella kapteeni iski TPS-nutussa 59 otteluun 12 (4+8) tehopistettä. Pudotuspeleissä saldona oli yksi tehty täysosuma. Alempien ketjujen puurtaja ja aloitusympyröissä meritoitunut Jasu on urallaan tehnyt 98 maalia ja 214 tehopistettä runkosarjassa.

Myös TPS-valmennukseen tulee muutoksia, kun Kari Kalto jättää Turun ja siirtyy HIFK:n organisaatioon. Uusi pesti ei kuitenkaan liity edustusjoukkueen valmentamiseen. HIFK:ssa aikoinaan viidellä kaudella 90-luvun loppupuolella pelannut Kalto oli mukana turkulaisten valmennusryhmässä kolmen kauden ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle