Tappara vahvisti tulevan kauden puolustustaan – tuore mestari nappasi Gallet’n ja yhdysvaltalaisen puolustajan Ruotsista

LIIGA, SHL / Uutinen
Hugo Gallet pelaa tulevat kaudet Tapparan nutussa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Tappara tilkitsee tulevan kauden puolustuslinjojaan kahdella pelaajalla.

Tuore Liiga-mestari Tappara vankistaa tulevan kauden joukkuettaan kahdella kokeneella puolustajalla. Liiga-yleisölle tuttu Hugo Gallet, 26, siirtyy Tampereelle Kuopiosta, minkä lisäksi hallitseva mestari luottaa yhdysvaltalaisen Daniel Brickleyn, 29, kykyihin. Gallet'n sopimus on kaksivuotinen ja Brickleyn sopimus kattaa puolestaan tulevan kauden.

Gallet on pelannut neljänä edeltävällä kaudella KalPassa 210 ottelua tehoin 11+33. Liiga-kokemuksen lisäksi ranskalainen puolustaja on pelannut Suomessa myös Mestistä IPK:n riveissä ja U20 SM-sarjaa TPS:n paidassa.

Brickley puolestaan on pelannut kahdella edeltävällä kaudella Ruotsin kahdella korkeimmalla sarjatasolla Västersviksin ja MoDon riveissä. Päättyneellä kaudella yhdysvaltalaispuolustaja pelasi maan pääsarjassa SHL:ssa 52 ottelua tehoin 4+13.

– Brickley on isokokoinen, mutta liikkuva ja hyvät kiekolliset taidot omaava puolustaja. Mies soveltuu näin ollen erinomaisesti meidän pelisysteemiin. Olimme hänen perässään jo kaudella 2022–23, mutta hienoa että saimme hänet nyt tänne. Mies on osoittanut tasonsa ja kykynsä pelata Euroopan isoissa kaukaloissa, Tapparan urheilupäällikkö Antti Tuomenoksa kuvailee seuran uutta hankintaa.

Aiemmalla urallaan Brickley on pelannut neljällä kaudella yhteensä 89 AHL-ottelua tehoin 5+17. Tämän lisäksi puolustaja on pelannut yhteensä viisi NHL-ottelua, joissa hän on ansainnut kaksi syöttöpistettä.

Tappara on kerennyt julkistaa aiemmin jo useamman muunkin pelaajan sopimukset. Tulevalla kaudella Tapparan nutussa viilettävät uusina hankintoina Aleksi Matinmikko ja Julius Mattila. Tuoreista mestareista jatkosopimuksen solmivat Philip Granath sekä Olli Juolevi.

» Lähetä palautetta toimitukselle