Ruotsi toipui Suomi-tappiostaan, pronssiottelun voittomaalin tehnyt Isak Rosén: "Parempi pronssi kuin ei mitään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Rosén ratkoi pronssin Ruotsille.
Kuva © Andy Devlin
Ruotsalaiset löysivät pelihalunsa lauantain pronssiotteluun. Tšekki taipui lukemin 3−1. Voittomaalin tehnyt Isak Rosén oli tyytyväinen mitaliin.

Ruotsalaisleirissä oltiin hyvillä mielin Tšekkiä vastaan pelatun pronssiottelun jälkeen. Välierässä koettu tappio Suomelle oli naapurimaalle kova paikka, mutta ottelun voittomaalin tehnyt hyökkääjä Isak Rosén kertoo joukkueen lähteneen päättäväisesti kohti pronssiottelua.

− Halusimme voittaa kultaa, mutta lähdimme pelaamaan pronssista. Parempi pronssi kuin ei mitään.

− Oli todella vaikeaa hävitä Suomelle, mutta loppupeleissä se on vain jääkiekkoa ja meidän tulee vain ajatella parasta.

Vaikka pelaajat saapuivat mediatapaamiseen mitalit kaulassa, ei heillä ollut sen suurempaa juhlatunnelmaa päällä. Rosén kuitenkin kertoi joukkueessa olleen yhden ihmisen, jolle voitto maittoi.

− Kaikki ovat onnellisia pronssimitalista, mutta enemmän olemme onnellisia, että pystyimme voittamaan ne (päävalmentaja Tomas) Monténille. Hän on varmaa onnellisin meistä kaikista ja taistelimme hänelle tänään.

Ruotsin peli oli pienoista hakemista läpi koko turnauksen. Alkulohkon otteluissa tuli karu tappio Yhdysvalloille, mikä vei Ruotsilta mahdollisuuden lohkon kärkisijaan.

− Meillä kesti hetki löytää oma pelimme. Pelasimme hyvin pari viimeistä peliä, mutta meillä oli vaikeuksia tehdä maaleja.

Erityistä kunniaa Rosén jakoi joukkueensa kapteenille.

Emil (Andrae) oli meidän paras pelaajamme koko turnauksen ajan. Hän teki meille maaleja. Hän on meidän johtajamme jäällä ja sen ulkopuolella. Hän on ollut aivan omaa luokkaansa tässä turnauksessa.

Edmontonissa paikalla kannustamassa oli tukku ruotsalaiskannattajia, mutta Rosénin perheenjäsenet jäivät kotipuoleen katsomaan turnausta.

− Perheeni oli vuodenvaihteessa kanssamme Red Deerissä, mutta tällä kertaa he jäivät kotiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle