U20 MM-kisat: Ennakkosuosikit pitivät pintansa toisena kisapäivänä, kauneimmasta osumasta vastasi Kanadan Ridly Greig

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Ridly Greig on Ottawa Senatorsin lupauksia.
Kuva © Minas Panagiotakis
Alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen toinen pelipäivä sisälsi kolme ottelua. Ruotsi kaatoi tiukassa kamppailussa Sveitsin pikamaaleilla, turnausisäntä Kanada voitti selvänumeroisesti Latvian ja Saksa oli Itävaltaa vahvempi.

Toisen ottelupäivän ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Ruotsi ja Sveitsi. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina toisen erän loppuun, jolloin Winnipeg Jetsin varaus Daniel Torgersson löi ottelun alkutahdit. Jo ennen maalia Sveitsillä oli neljä ylivoimamahdollisuutta, mutta kiekko ei reppuun uponnu.

Kolmannessa erässä kumpikin joukkue iski kaksi salamamaalia. Ensin Ruotsi heilutti verkkoa vain kymmenen sekunnin välein, kun Torgersson iski illan toisen ja Isak Rosen sai lopulta voittomaalin nimiinsä. Sveitsin maalit syntyivät minuutin välein ja niistä vastasivat Attilio Biasca ja Dario Allenspach 

Ruotsin Theodor Niederbach joutui ajassa 53.02 suihkuun päähän kohdistuneen taklauksen vuoksi. Ruotsi pelasi kiekkoa kuitenkin viisaasti kulmiin ja katkoi syöttöyrityksiä. Näin ollen Sveitsi ei ylivoimalla päässyt maalintekoon, vaikka mahdollisuuksia tarjottiin yllin kyllin. Lopulta ottelu päättyi maalein 3–2 ja laukaukset menivät niin ikään Ruotsin nimiin 29–23.

Kisaisäntä aloitti turnauksensa vakuuttavasti lähes tyhjän katsomon edessä

Kun kisaisäntä Kanada asteli kaukaloon ottelussa Latviaa vastaan, katsojia oli alle 3 000. Se ei menoa haitannut, sillä ottelu päättyi Kanadan 5–2-voittoon. Latvian maalilla Patriks Bērziņš huhki 39 torjunnan verran, kun virkaveli Riley Kidney selvisi 22 kopilla.

Toiseen erään lähdettäessä tilanne oli tasan 1–1, kun superlupaus Connor Bedard avasi maalitilin ja Rainers Darzins tasoitti ajassa 18.06. Tasoero tuli ilmi toisen kaksikymppisen aikana, jolloin kotijoukkueen Lukas Cormier ja Olen Zellweger iskivät ylivoimamaalit mieheen ja Ridly Greig viimeisteli kauniin ujuttamalla kiekon verkkoon yhdellä kädellä.

Ajoittain kolmannessa erässä näki, kuinka joukkueet vain pelasivat kellosta sekunnit pois. Kanada tarjosi neljällä rangaistuksellaan vielä Latvialle mahdollisuuden. Bogdans Hodass iskikin Latvian toisen, mutta Kanada kuittasi sen William Dufourin maalilla, joka jäi ottelun viimeiseksi. 

Alexander Blank kaatoi kylmää vettä itävaltalaisten niskaan

Kolmannessa ottelussa kohtasivat naapurimaat Saksa ja Itävalta. Loppulukemat 4–2 eivät kerro kaikkea. Saksa laukoi kiekon maalia kohti 44 kertaa Itävallan 17 kutia vastaan, mutta toisaalta Itävallan Senna Peeters epäonnistui rangaistuslaukauksessaa, kun tilanne 2–2. Lisäksi Saksan maaleista vastasi ainoastaan sen ykkösketju.

Itävalta oli maalinteon aloittanut joukkue. Se käytti välittömästi ylivoimamahdollisuutensa, kun Peeters laukoi kiekon verkkoon alle kolmen minuutin pelin jälkeen. Saksa kuittasi itsensä tasoihin vielä samassa erässä Josef Ehamin maalilla. 

Kolmas erä oli maaliton, mutta toisen kaksikymppisen aikana sattui ja tapahtui. Jonas Dobnig vei Itävallan jälleen johtoon, mutta Saksa ja Alexander Blank vesittivät Itävallan suunnitelmat mahdollisesta voitosta. Blank iski hattutempun täyteen kahdeksassa minuutissa, ja nuo maalit ratkaisivat voiton Saksalle. 

Sebastian Wraneschitz venyi maalillaan kiekon tielle 40 kertaa, kun Florian Buglin vastaava saldo oli 15 napattua kiekkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle