Kanada-päiväkirja: Winnipeg muistaa suomalaispelaajansa

MAAJOUKKUE, NHL / Artikkeli
Teemu Selänne ja Patrik Laine ovat winnipegiläisten rakastamia maalipyssyjä.
Kuva © Tomi Natri/Liiga

Olen nyt päässyt koti-Suomeen toipumaan aikaerosta. En tiedä, kestääkö tämä prosessi kauemmin kuin Nuorten Leijonien toipuminen ankarasta finaalitappiosta nuorten MM-kisoissa. Se lienee selvä, että suomalaisten jääkiekkosankareiden saavutus on huomattavasti upeampi kuin oma yli 20 tunnin paluumatkani Winnipegistä Tampereelle.

Niin, Winnipeg. Matkasin nuorten MM-turnauksen jälkeen tuttavieni luokse Manitoban provinssin suurimpaan kaupunkiin periaatteessa ihan vain lomailemaan. Olinhan jo "naapurissa" 1300 kilometrin päässä Edmontonissa, joten miksipä ei.

Kyselin myös Jetsin kotikaupungissa paikallisilta heidän mielipiteitään seuran menneistä, nykyisistä ja kenties tulevista suomalaispelaajista. Erityisesti pinnalla tuntuivat olevan Teppo Numminen ja Teemu Selänne, joiden kerrottiin pääsevän myöhemmin tänä vuonna osaksi Jetsin kunniagalleriaa. Kaksikon saavutukset ja persoonat muistetaan kaupungissa hyvin.

Winnipegiläiset muistavat Teppo Nummisen hyvin.
Kuva © Antti Varonen

Tietysti winnipegiläiset muistavat myös Patrik Laineen, joka vietti Jetsissä tehokkaita vuosia ja joutui sittemmin kaupatuksi. Monen mielestä Laine tuntui joutuneen joukkueessa hieman sivuraiteille, eikä häntä kenties käsitelty oikein. Useat olivat valmiita ottamaan suomalaisen takaisin Jets-nuttuun milloin tahansa.

Eniten kysymyksiä herätti kuitenkin hieman yllättäen Brad Lambertin nimi. Erityisesti mieleeni jäi keskustelu erään autokaupan pitäjän kanssa. Hänellä on Jetsin kausikortti ja mielessään hänellä oli kysymys siitä, pystyykö Lambert lopulta tunkeutumaan NHL:ään.

Nuori hyökkääjä on Jetsin ensimmäisen kierroksen varaus numerolla 30 tämän vuoden varaustilaisuudesta. Sopimusta hän ei ole vielä Jetsin kanssa solminut. Suomalaiset tietävät Lambertin edesottamukset liigajäiltä ja sen, että nuorukainen on joutunut vaihtamaan seuraa kuin sukkia. Jää nähtäväksi, millainen NHL-ura Lambertia odottaa.

Brad Lambert kiinnostaa Winnipegissä.
Kuva © Bruce Bennett

Ensi kaudella Jets-organisaatiossa paikkaansa auringossa hakevat maalivahti Oskari Salminen ja Leijonien luottohyökkääjä Saku Mäenalanen. Salmisen uroteot olivat Winnipegissä hieman tuntemattomampi käsite, mutta Mäenalasen nimi oli joillekin jo entuudestaan tuttu. Onhan mies käväissyt taalajäillä aiemminkin.

Kaiken kaikkiaan Winnipeg vaikuttaa urheiluhullulta kaupungilta. Kävin siellä viettämieni päivien aikana katsomassa Canadian Football Leaguen ottelua paikallisen Blue Bombersin ja Calgary Stampedersin välillä. Kokemus oli mieletön, kansa huusi ja peli aaltoili puolelta toiselle. Kyllä suomalaisten kelpaa hypätä Jetsissä kotiyleisön eteen!

Seikkailut vaahteralipun alla päättyvät tältä erää tähän. Haluaisin nyt loppuun mainostaa Jatkoajan rekrykampanjaa, jonka kautta sinäkin voit päästä mukaan tekemään jääkiekkojournalismia ja saat kenties itsekin mahdollisuutesi tehdä tällaisia kertomani kaltaisia retkiä lätkämaailman syövereihin!

» Lähetä palautetta toimitukselle