Joakim Kemellin taistelutahto toi Suomen tasoihin MM-finaalissa: "Päätin vain laukoa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kemell päätti turnauksen pistepörssin parhaana suomalaisena.
Kuva © Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto
Joakim Kemell oli hyvin vähäsanainen ottelun jälkeen median edessä.

Nuorten Leijonien ykkösketjussa pelannut Joakim Kemell päätti turnauksen joukkueensa parhaana pistemiehenä. Kemell ylsi myös koko turnauksen pistepörssin toiselle sijalle Kanadan Mason McTavishin jälkeen. Kemell teki turnauksessa yhteensä tehot 4+8=12.

Kemell nimettiin myös turnauksessa median tähdistökentälliseen ainoana suomalaisena.

− Pelasimme todella hyvin, mutta olen pettynyt, että hävisimme. Mutta asioita tapahtuu ja olen hyvin ylpeä joukkueestani, valmennuksestamme ja apujoukoista.

Edmontonin kisojen yleisökadosta on kohistu pitkin turnausta, mutta kanadalaiset saapuivat sankoin joukoin paikalle MM-finaaliin kannustamaan omiaan. Kemellin mielestä yleisö loi tunnetta myös Suomen penkille.

− Oli todella mahtavaa pelata tällaisen yleisön edessä. Saimme peliimme enemmän voimaa yleisöstä, mikä edesauttoi fiilistä myös vaihtoaitiossa.

Suomi oli ensimmäiset kaksi erää tappioasemassa. Kolmannessa löytyi uusi vire, kun puolustaja Aleksi Heimosalmi kavensi lukemat 2−1 ja kuusi minuuttia myöhemmin Kemellille tarjoutui paikka viedä joukkue tasoihin.

− Sain mukavan syötön Topi Niemelältä ja näin edessäni tyhjän maalin, niin päätin vain laukoa.

Molemmat maalintekijät sekä Kemell että Heimosalmi voivat edustaa Suomea vielä tulevissa alle 20-vuotiaiden arvokisoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle