Viittä Kanadan U20 MM-joukkueen pelaajaa kehotettu antautumaan poliisille – pelaajia odottaa syyte seksuaalirikoksesta

MAAJOUKKUE, NHL, Muut Sarjat / Uutinen
Carter Hart on yksi viidestä pelaajasta, jotka ovat jääneet henkilökohtaiselle vapaalle.
Viittä Kanadan vuoden 2018 alle 20-vuotiaiden maajoukkueen pelaajaa on kehotettu antautumaan Londonin poliisille kohdatakseen syytteet pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Viisi joukkueen pelaajaa on jäänyt henkilökohtaiselle vapaalle seuroistaan.

Kanadalainen uutissivusto The Globe and Mail kertoo, että viittä vuoden 2018 Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa pelannutta pelaajaa on kehotettu antautumaan Londonin kaupungin poliisille, sillä heitä odottavat syytteet pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Syytteet liittyvät seksuaalirikokseen, josta pelaajia epäillään. Epäilty rikos on tapahtunut Londonin kaupungissa järjestetyssä Kanadan jääkiekkoliiton hyväntekeväisyysgaalassa kesäkuussa 2018. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen pelaajia kunnioitettiin gaalassa joukkueen aiemmin voittaman maailmanmestaruuden ansiosta.

The Globe and Mail kertoo, että Londonin poliisi on antanut syytetyille pelaajille määräajan, jonka sisällä heidän tulee esittäytyä Londonin poliisin päämajassa.

Londonin poliisi toimitti hakemuksen Ontarion provinssin tuomioistuimeen viime vuonna tutkiakseen tapausta. 94-sivuisessa dokumentissa poliisi totesi, että heillä oli tarpeeksi todisteita siitä, että viisi joukkueen pelaajaa olisi pakottanut gaalan jälkeen naisen seksuaaliseen tekoon hotellihuoneessa.

Tapauksen julki tuonut nainen haastoi huhtikuussa 2022 Kanadan jääkiekkoliiton ja kahdeksan nimettömäksi jäänyttä pelaajaa oikeuteen hakien 3,5 miljoonan Kanadan dollarin korvauksia tapauksen aiheuttamista vahingoista.

Nainen, joka nähdään tapausta käsittelevissä asiakirjoissa nimikirjaimilla E.M., kertoi kannekirjassa hänen tavanneen joitakin joukkueen jäseniä baarissa gaalan jälkeen. Illan päätteeksi nainen meni yhden pelaajan kanssa hotellihuoneeseen, jossa he harrastivat molempien suostumuksella seksiä.

Sen jälkeen nainen kertoi, että seitsemän muuta joukkueen pelaajaa tuli hotellihuoneeseen. Tapausta käsittelevässä dokumentissa kerrotaan, että nainen yritti poistua huoneesta, mutta huoneeseen tulleet pelaajat olivat manipuloineet naisen jäämään huoneeseen, jonka jälkeen pelaajat pakottivat naisen seksuaalisiin tekoihin.

Tapaus on aiheuttanut maanlaajuisen kohun Kanadassa. Kohut ovat aiheuttaneet henkilöstömuutoksia myös Kanadan jääkiekkoliiton sisällä.

Kolme joukkueessa pelannutta pelaajaa ovat anoneet joukkueistaan henkilökohtaista vapaata viikon sisään. Calgary Flames tiedotti sunnuntaina Dillon Dubén jäävän henkilökohtaiselle vapaalle toistaiseksi. Dubé oli kohun keskelle joutuneen Kanadan joukkueen kapteeni vuoden 2018 nuorten MM-kisoissa.

Philadephia Flyers tiedotti tiistaina maalivahti Carter Hartin jääneen niin ikään henkilökohtaiselle vapaalle määrittelemättömäksi ajaksi. Keskiviikkona Sveitsin liigan Ambrì-Piottaa edustava Alex Formentonin kerrottiin palanneen Kanadaan. Seura kertoi, että Formenton on toistaiseksi sivussa henkilökohtaisista syistä.

Myös New Jersey Devils tiedotti keskiviikkona, että kaksi seuran pelaajaa, Michael McLeod ja Cal Foote ovat jääneet määrittelemättömäksi ajaksi henkilökohtaiselle vapaalle.

Ketään viidestä henkilökohtaiselle vapaalle jääneestä pelaajasta ei ole vielä syytetty, mutta asiasta voidaan odottaa lisätietoja pian.

» Lähetä palautetta toimitukselle