Nuoret Leijonat kävi senttien päässä MM-kullasta − Pennanen: "Raaka hetkihän se oli"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Antti Pennanen luotsasi Nuoret Leijonat MM-hopealle.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com

Suomen ja Kanadan välinen nuorten MM-finaali eteni tasalukemissa 2−2 jatkoajalle. Nuoret Leijonat sai kiekon aivan vastustajan maaliviivalle, mutta maalin puolelle peliväline ei mennyt. Hetkeä myöhemmin Kent Johnson hullaannutti Rogers Placen yleisön voittomaalillaan.

− Raaka hetkihän se oli. Toivottavasti kyseessä ollutta pelaajaa ei kiusata, sillä se on rankka paikka hänellekin. Kai se on osa jääkiekkoa ja tuollakin on joku tarkoitus, mikä selviää myöhemmin, päävalmentaja Antti Pennanen virkkoi tuoreeltaan.

Kanada meni ottelussa kahden maalin johtoon, mutta Suomi nousi tasoihin ja vei pelin jatkoerään. Pennanen kehui joukkojensa nousujohteisia otteita. Jäähyjä Nuoret Leijonat sai ottelun aikana paljon.

− Oli kyllä sisukas esitys. Pelasimme erinomaisen kolmannen erän ja toinenkin erä oli erinomainen. Siinä pelasimme vain erinomaista alivoimaa. Viidellä viittä vastaan emme siinä hirveästi päässeet pelaamaan.

Edmontonissa pelattava turnaus on ollut yleisömäärien osalta floppi. Finaalissa kuitenkin paikalla oli silmämääräisesti liki täysi areena.

− Huikea kokemus pelaajille, se on varmaan se isoin juttu. Hienoa, että he saivat kokea tämän metelin ja pelaajat selvästi nauttivat. He saivat yleisöstä paljon energiaa, Pennanen kertoi.

Kuten alkusarjan kohtaamisessakin, myös nyt Kanada otti alussa kuskin paikan.

− Hidas lähtö peliin, mutta ensimmäisen erän lopussa saimme jo vähän parempaa. Lähelle päästiin. On mielettömän kova saavutus pelata MM-finaalissa tuollainen suoritus. Se vaatii paljon jääkiekko-osaamista ja luonnettakin. Tosi yhtenäinen ja sinnikäs joukkue.

MM-finaaliin päättyi Pennasen päävalmentaja-aika ja vuonna 2002 syntyneiden juniorimaajoukkuepolku.

− Näinä aikoina on ollut merkityksellistä myös ihmisyys ja arvot. Ihmisenä oleminen korostuu ja olemme niistäkin pystyneet puhumaan ja olleet niiden äärellä. Pelistä ja kaikesta muusta. Myös valmennustiimi ja urheilupsykologi Tatja (Holm) siihen uutena on ollut makea juttu. Johtoryhmässäkin on ammattimaista osaamista, Pennanen kiitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle