Regin: ”Kapteenius luonnollinen vaihe uralla”

KHL / Haastattelu
Tuore jokerikapteeni Peter Regin on ollut harjoituspeleissä joukkueensa parhaimmistoa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden kapteeniksi valittu Peter Regin on ollut harjoituskaudella joukkueensa pirteimpiä hyökkääjiä. Suomen kieli ei tanskalaiselta vielä taitu, mutta hän johtaa joukkuettaan omalla tyylillään tuoreen päävalmentajan Jukka Jalosen alaisuudessa.

Keväällä 30 vuotta täyttänyt Peter Regin kantoi jo viime kaudella Jokereissa suurta roolia. Ykkössentteri tahkosi runkosarjan kaikki 60 ottelua ja summasi pisteet 17+31=48.

Tanskalainen kantoi ensimmäisellä KHL-kaudellaan varakapteenin merkkiä, mutta tulevaksi talveksi vastuu kasvaa entisestään. Sentteri nimitettiin kesällä Jokereiden seurahistorian ensimmäiseksi ulkomaalaiseksi kapteeniksi.

- Onhan tämä suuri kunnia. Jokerit on kenties jopa suurin seura koko Euroopassa! Tanska on pieni kiekkomaa, ja onhan se hienoa olla ensimmäinen ulkomaalainen kapteeni historiallisessa seurassa. Vastuu on iso ja yritän tehdä parhaani. En ota tätä kevyesti, mutta en aio ottaa asioita liian vakavasti, ja yritän hoitaa homman omalla tavallani, Regin miettii.

Aivan tuntematon rooli kapteenius ei tanskalaiselle ole, sillä viime vuoden varakapteeniuden ohella vastuuta on tullut muuallakin.

- Olin junioreissa kapteeni ja Tanskan liigassa myös kotikaupunkini edustusjoukkueen kippari viimeisenä vuotenani. Olen myös usein ollut varakapteenina seurajoukkueissa ja maajoukkueessa.

- Johtajuus on tuttua, mutta kapteenina pitää kommunikoida. Normaalina pelaajana voi vain mennä jäälle ja pelata tai treenata. Olen mielestäni siinä vaiheessa uraani, että tämä on luonnollinen vaihe. Olen asiasta innoissani ja uskon voivani kasvaa rooliin.

Kapteenin rooliin kuuluu paljon kommunikointia eri osapuolten välillä. Jokereiden valmennus sekä suurin osa pelaajista ovat suomalaisia, mutta paikallista kieltä tuore kapteeni ei vielä hallitse.

- Joitain sanoja on tarttunut. Osaan huutaa "hyvä" ja muuta sellaista. Muutamia sanoja, mutta kaukana ollaan sujuvasta suomesta, hyökkääjä naurahtaa.

Westerlundin ja Jalosen tyyleissä yhteneväisyyksiä

Kapteenina Regin on luonnollisesti Jokereiden tuoreen päävalmentajan Jukka Jalosen luottomies. Jalonen sekä aiempi käskijä Erkka Westerlund ovat entisinä maajoukkueluotseina suomikiekon edelläkävijöitä. Keskushyökkääjän mukaan valmentajissa on eroja, mutta paljon myös samaa.

- Valmentajissa on aina eroja. Heissä on kyllä jotain samaa, mutta myös eroja. Molemmat ovat mukavia - eivät mitään "hard ass" -valmentajia, jotka vain huutavat. Molemmat opettavat peliä ilman räyhäämistä, siinä mielessä he ovat samanlaisia.

Koko joukkueen tilanteen kapteeni näkee kauden alla positiivisena.

- Olemme ehkä vähän nuorempi joukkue kuin viime vuonna. Joukkueessa on paljon energiaa. Uskon, että on tulossa hyvä vuosi.

Reginin oma peli on harjoituskaudella näyttänyt pirteältä ja hän on päässyt hyvin maalipaikoille. Tanskalaisen kevät ja alkukesä poikkesivat normaalista, sillä hän kävi olkapääoperaatiossa heti Jokereiden kauden päätyttyä. Täten MM-kisat Tanskan paidassa jäivät väliin.

- Olkapää on nyt hyvä, ei mitään ongelmia. Minulla oli viisi kuukautta aikaa toipua, ja se on tuntunut hyvältä kahden lepokuukauden jälkeen. Olen saanut harjoitella kolme kuukautta täysillä, joten ei mitään hätää sen suhteen, hyökkääjä summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle