Mestis-pudotuspelit: Leevi Lemberg laukoi Jokereille ensimmäisen puolivälierävoiton Hermeksestä

MESTIS / Uutinen
Leevi Lemberg oli tehokkaalla päällä puolivälierien kolmannessa ottelussa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ottelusarjan kaksi ensimmäistä peliä hävinnyt Jokerit otti ensimmäisen voittonsa puolivälierissä.

Jokerit–Hermes 3–2 (voitot 1–2)

Mestiksessä pelattiin sunnuntaina vain yksi puolivälieräottelu. Jokerit ja Hermes kohtasivat Helsingin jäähallissa sarjan kolmannessa ottelussa. Hermes oli voittanut kaksi ensimmäistä kohtaamista.

Helsinkiläiset tulivat kovalla sykkeellä heti ottelun alkuun. Kokkolalaiset joutuivat ottamaan jäähyjä narripaitojen pyörityksessä. Ottelun avausmaali syntyikin ylivoimalla, kun Leevi Lemberg napautti Jokerit johtoon. Jere Vertanen lisäsi johtoa hetken päästä, mutta Hermeksen Sisu Yliniemi toi vieraat maalin päähän nopeasti.

Ottelu tasoittui pelin edetessä. Kumpikin joukkue onnistui luomaan tekopaikkoja, mutta maalit säilyivät koskemattomina toisessa erässä. Erityisesti Jokerit pyöritti vaarallisen näköisesti viimeisen terävyyden kuitenkin puuttuessa tekopaikoissa.

Hermes tasoitti ottelun reilut kolme minuuttia ennen loppua Topias Liljamon maalilla. Isäntien Lemberg ei halunnut kuitenkaan venyttää ottelua jatkoerään ja hän napautti Jokerit taas johtoon vain 17 sekuntia Liljamon tasoituksesta.

Kokkolalaiset yrittivät raivoisasti tasoitusta, mutta Jokereiden puolustus piti. Helsinkiläiset kavensivat sarjan tilanteeksi 2−1 ja joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Kokkolassa ensi tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle